Cătălin Predoiu îl provoacă pe Victor Ponta: Dacă sunt suspect în vreun dosar, ies din politică, dacă nu, iese el

| 06 apr, 12:44

Cătalin Predoiu anunţă, pe pagina sa de Facebook, ca i-a trimis premierului Victor Ponta la sediul PSD, cu confirmare de primire, provocarea de care vorbea săptămâna trecută, când a răspuns solicitării social-democraţilor de a demisiona din funcţiile deţinute în partidul liberal. Mai exact, Predoiu spune că îl provoacă pe Ponta să iasă din politică dacă se dovedeşte că el nu este suspect în vreun dosar.

PSD a solicitat demisia lui Cătălin Predoiu din funcțiile politice deținute în PNL. În replică, Predoiu i-a transmis o provocare lui Victor Ponta: "Pe scurt, Victore, dacă eu sunt declarat suspect, subliniez suspect, într-un dosar de corupție, plec pe loc din viața publică, chiar înainte de decizia unei instanțe. Dacă nu, să îți asumi faptul că românii s-au săturat de calomnii și de mizerii și să pleci tu din viața publică printr-un gest de onoare!"

Predoiu a reluat provocarea, luni, pe Facebook.

"Am trimis declaraţia mea lui Ponta, la sediul PSD, cu confirmare de primire. Îi adresez din nou provocarea: : Şi încă ceva: indiferent câte campanii calomnioase vor iniţia PSD-Ponta, nu vor opri Programul de Guvernare al PNL. Acesta va ieşi din dezbateri publice mult consolidat şi îmbunătăţit cu sugestiile mediului de afaceri, sindicatelor, societăţii civile. Un program construit cu românii, care se va perfecţiona permanent prin sugestiile lor. Programul de Guvernare al PNL va fi începutul sfârşitului lui Ponta", scrie Predoiu.

PSD a solicitat și vineri demisia lui Cătălin Predoiu din funcțiile politice deținute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susținerea campaniei sale electorale de la alegerile parlamentare din 2008 din Buzău.

"Cătălin Predoiu trebuie să își asume participarea într-o campanie finanțată din corupție. Astăzi, fostul parlamentar PNL și consilier prezidențial, George Scutaru, a intrat în atenția procurorilor anticorupție pentru modul în care a finanțat campania din Buzău, în anul 2008. Conform procurorilor DNA, există suspiciuni că respectiva campanie electorală a fost finanțată din mită. PSD reamintește că unul dintre candidații PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deține astăzi funcția de prim-vicepreședinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcția politică deținută și asumarea participării la o campanie electorală finanțată din corupție. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să răspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală", se arată într-un comunicat remis vineri de PSD.

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a respins categoric, vineri, "insinuările calomnioase" și "solicitarea obraznică" a PSD de a-și da demisia din funcțiile de partid și a adăugat că, în cazul în care va fi declarat suspect într-un dosar de corupție, va pleca din viața publică, iar în caz contrar îi cere lui Victor Ponta să facă acest gest.

"Am luat la cunoștință insinuările calomnioase și solicitarea obraznică a PSD — Victor Ponta. Le resping categoric. Nu am săvârșit vreodată vreo faptă de corupție și nici nu am avut cunoștință de vreuna. (...) Îl chem și eu pe Victor Ponta la o provocare bărbătească, pentru că nu a răspuns niciodată pentru campaniile sale mizerabile (găini moarte și atacuri mincinoase). Să nu mai procedăm ca în cazurile Șova și Vosganian! Pe scurt, Victore, dacă eu sunt declarat suspect, subliniez suspect, într-un dosar de corupție, plec pe loc din viața publică, chiar înainte de decizia unei instanțe. Dacă nu, să îți asumi faptul că românii s-au săturat de calomnii și de mizerii și să pleci tu din viața publică printr-un gest de onoare!", a scris prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ