Victor Ponta, negocieri pentru turul II al prezidenţialelor: Am vorbit şi cu Tăriceanu şi Meleşcanu

| 03 noi, 2014

Premierul Victor Ponta, candidatul coaliţiei PSD - UNPR - PC la alegerilor prezidenţiale, a făcut o analiză a rezultatului obţinut de el şi de pe principalii săi contracandidaţi din primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie. Ponta a vorbit şi despre viitoare posibile alianţe pentru turul doi al prezidenţialelor.

"A fost un vot pentru, mai degrabă la Klaus Iohannis şi Monica Macovei au fost voturi contra, să nu voteze cu PSD. Obiectivul meu a fost să păstrez scorul de la europarlamentare, am obţinut un scor cu trei puncte mai mare. Klaus Iohannis a obţinut, dacă nu mă înşel, cu un procent sub scorul PNL şi PDL. Eu am obţinut trei puncte în plus", a declarat Victor Ponta, la România TV.

Despre posibile alianţe pentru turul al doilea al alegerilor, Victor Ponta a declarat că a avut deja discuţii cu unii dintre contracandidaţii săi, dar că intenţionează să discute.

"Am vorbit cu unii contracandidaţi, cu unii voi vorbi în zilele următoare. Am vorbit cu Tăriceanu, Diaconescu, Meleşcanu, voi vorbi şi cu Corneliu-Vadim Tudor, dar şi cu Kelemen Hunor", a spus Ponta la România TV.

Rezultatele parţiale la nivel naţional anunţate luni de BEC arată că Victor Ponta şi Klaus Iohannis au intrat în turul al doilea al prezidenţialelor, candidatul PSD-UNPR-PC obţinând 40,33% din voturi, în timp ce candidatul ACL a obţinut 30,44%, după centralizarea a 98,30% din procesele verbale.

Echipa de campanie a PSD, alaturi de o parte din BPN, vor avea, marti dimineata, în prezența lui Victor Ponta, o videoconferinta cu toti preşedintii organizatiilor judetene ale partidului. Întâlnirea va fi urmată, la ora 17.00, de o şedinţă a coaliţiei de guvernare la care vor participa lideri ai PSD, UNPR, PC şi PLR. La această întâlnire se va discuta rezultatul alegerilor locale, dar şi numele premierului cu care Victor Ponta va merge în tandem pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

"Va fi o discutie normală în Coaliţie, o scurtă analiză a votului de duminică, o discutie despre ceea ce poate să facă fiecare din coaliţie, care vrea să ajute candidatul, şi probabil că va fi o discuţie şi despre viitorul premier", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

Liviu Dragnea a mai declarat, după primul tur al alegerilor, că viitorul premier, în cazul în care Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie, nu trebuie să fie neapărat de la PSD.

"Nu este obligatoriu ca premierul să fie de la PSD. Nici nu ştiu dacă este foarte bine lucrul acesta", a spus Dragnea.

Victor Ponta a anunţat săptămâna trecută că, marţi, va prezenta propunerile sale pentru funcţia de prim-ministru. Până în acest moment, pentru funcţia de viitor premier au fost vehiculate numele lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi preşedintele PLR, şi George Maior, actualul şef al SRI. Călin Popescu Tăriceanu a mai deţinut această funcţie timp de patru ani. O altă variantă ar fi Teodor Meleşcanu, potrivit unor surse politice citate de România TV. Rămâne de văzut dacă scorul mai mic decât cel din sondaje, obţinut de acesta îl va scoate din joc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ