Victor Ponta, politicianul cu cea mai mare încredere în rândul românilor

| 17 aug, 2013

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda Adevărul, premierul Victor Ponta se plasează în topul încrederii cetățenilor cu drept de vot din România, fiind politicianul care a obținut cele mai mari procente în studiile realizate pe parcursul anului, în condițiile în care este și principalul responsabil pentru deciziile luate la nivelul administrației centrale.

Astfel, premierul conduce topul oamenilor politici care se bucură de cea mai multă încredere, înregistrând un scor de 39,2% în luna iulie. Într-un context politic sensibil, în care președintele PNL Crin Antonescu resimte o cădere liberă în sondaje, coborând sub pragul psihologic de 30% și totodată sub nivelul vicepreședintelui de național-liberalilor Klaus Johannis, datele arată că Victor Ponta a devenit locomotiva Uniunii Social Liberale din punct de vedere al credibilității și imaginii publice.

Dintre tehnocrații neimplicați politic, Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a obținut scorul cel mai bun, de circa 39,4% în luna iulie, într-o ușoară descreștere față de luna mai, când avea o încredere de 41,9%.

De altfel, specialiștii INSCOP au observat o ușoară scădere a încrederii personalitățile publice și în clasa politică pe perioada verii, această tendință fiind interpretată într-o bună măsură ca o scădere a interesului față de politică datorată vacanțelor, mulți dintre români fiind plecați în concediu la mare, la munte sau în străinătate.

Merită menționat că stimularea dezinteresului pentru politică nu este acompaniată de o diferențiere a preferințelor pentru personalitățile publice care sunt asociate direct sau indirect puterii sau opoziției, ci se menține un ritm egal pentru ambele tabere.

Potrivit sociologilor de la INSCOP Research, președintele Traian Băsescu înregistrează un potențial negativ în privința credibilității și încrederii. Analiștii atrag atenţia că prin redeschiderea conflictului cu Victor Ponta, preşedintele ar putea pierde din simpatia conjuncturală a unor votanţi USL, poziționându-se într-un con de umbră din punct de vedere al imaginii publice.

Această situație este evidențiată și de rezultatele barometrului de opinie „Adevărul despre România”, realizat tot de Inscop Research, care arată că pentru viitoarele alegeri parlamentare USL continuă să conducă în opţiunile românilor cu o cotă de 57,1% din totalul celor care au exprimat o opţiune de vot, iar pentru alegerile europarlamentare preferinţele a 38,8% dintre românii care au exprimat o intenţie clară de vot se îndreaptă către PSD-UNPR, în creștere în luna iulie față de perioada precedentă.

Datele oferite de experții în sociologie și politică prezintă un tablou interesant al poziționării personalităților publice și organizațiilor politice, cu Uniunea Social Liberală păstrându-și poziția absolută de lider în preferințele electoratului român, aceasta fiind influențată pozitiv de credibilitatea și încrederea mare pe care o înregistrează Victor Ponta.

INSCOP Research este o structură privată de cercetări sociale şi marketing, cu o activitate susţinută de o echipă multidisciplinară formată din sociologi, analişti politici, specialişti în comunicare publică şi economişti cu experienţă.

Ambele sondaje au la bază metodologii riguroase şi reţele experimentate de culegere a datelor care asigură un grad înalt de acurateţe, fiind realizate pe un eşantion de circa 1.050 de persoane, cu o eroare maximă admisă a datelor de ± 3%, la un grad de încredere de 95% și cu un eşantion de tip multi-stratificat, probabilistic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 2013
astralo
Cretin mare trebuie sa fii sa-l votezi pe acest plagiator comunist elev al unui borfas condamnat pentru coruptie , bombonel .
Dupa cum merg lucrurile in tara asta predomina mediocritatea si analfabetismul si vor fi votati tot fostii .
20 aug, 2013
grig
prim ministru
observ in comentariile unora ca isi cam baga ,,ghiara,,in gat ca nu il mai au pe boc si copania la putere,,,,cei care il ataca pe ponta si u.s.lul sunt pupincuristii lui basescu si ai p.d.lului,,,,v-a trecut vremea ,v-a ajuns cat v-ati batut joc de tara si romani,acusi ,acusi va pleaca si basel,asa ca ,acceptati ca u.s.lul este ,,forta.,,pe ponta nul-au votat tiganii,tiganii sunt,,,forta,,lui basescu prietenii lui,gresit exprimat,,,,nu ponta dansa cu tiganii si nici dacianei nu i-a fost data imbracamintea din portul tiganesc ,ci mariei basescu.
18 aug, 2013
anna
Primul-ministru
Nu ma mira!!toate cunostintele si prietenii mei il plac!ce mai BUN Prim_ministru!!sa dea Dumnezeu sa poata face TOT ce si-a propus!!
19 aug, 2013
poanta
POANTA PLAGIATORUL
POANTA ,TIGANII SI ANALFABETII AU CE-A MAI MARE INCREDERE IN TINE ,DAR ACUM CU MOARTEA LUI CIOABA AI TERMINAT CU SPRIJINUL TIGANESC LA ALEGERI. DIN TOATA ACEASTA POVESTE CU SPRIJINUL TIGANILOR IN ALEGERI AI RAMAS CU "APUCATURILE TIGANESTI"SA MINTI ,SA FURI , SA CORUPI ,intr-un cuvant ; SA UMBLI CU CIOARA VOPSITA, NU TIE RUSINE DERBEDEULE ,TIAI LASAT NEVASTA ,AI PLAGIAT, AI MINTIT TIGANII SI ANALFABETII PT. A OBTINE VOTURI SI ACUM MAI ESTI NUMAI LA TV. DERBEDEU NERUSINAT CU APUCATURI TIGANESTI !
18 aug, 2013
maramures
fata de jegul de boc.... e ultrapremier
18 aug, 2013
Edvardas
Voi vorbiti?
Cei care fac spume sa se duca la propaganda basista..e presa plina de astfel de lichele cumparate asa ca nu mai faceti spume cand o publicatie libera arata adevarul celor care arunca cu noroi in USL in mod nejustificat si doar din pura invidie maladiva

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ