Victor Ponta şi Liviu Dragnea au predat nouă microbuze şcolare pentru elevii din judeţul Tulcea

| 22 aug, 2014

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, au înmânat vineri, la Sala Polivalentă din municipiul Tulcea, cheile unui număr de nouă microbuze şcolare pentru transportul elevilor la unităţile de învăţământ.

Cele nouă microbuze şcolare, care se adaugă altor două primite de autorităţile tulcene în urmă cu aproape două săptămâni, constituie un prim lot destinat transportului elevilor, care cel mai probabil va fi urmat de un al doilea ce va include şi ambarcaţiuni pentru transportul elevilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

'Să le stăpâniţi sănătoşi', le-a urat premierul Ponta celor nouă primari care au primit cheile microbuzelor şcolare.

La rectificarea bugetară, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, primarii din mediul rural care au recepţionat deja microbuze şcolare vor primi şi fonduri pentru angajarea de şoferi care să conducă noile autovehicule.

La eveniment a fost prezentă şi ministrul Tineretului şi Sporturilor, Gabriela Szabo.

Anul acesta, au primit microbuze şcolare noi elevii unităţilor de învăţământ din comunele Casimcea, CA Rosetti, Cerna, Jijila, Jurilovca, Luncaviţa, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Sarichioi şi Topolog.

MDRAP a achiziţionat până în prezent 600 de microbuze şcolare noi care au început deja să fie repartizate judeţelor ce au înaintat solicitări pentru alocarea a 1.200 de autovehicule.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, parcul auto pentru elevii din judeţul Tulcea număra până vineri 77 de autovehicule, din care 50 sunt oficial funcţionale. Înnoirea parcului a fost necesară în contextul în care, pe fondul natalităţii reduse, continuă procesul de comasare a unităţilor de învăţământ din judeţ. Noile microbuze şcolare sunt marca Opel, sunt dotate cu aer condiţionat, preţul unuia fiind de circa 26.000 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 aug, 2014
tadeus
A
spus ca de fapt nu a dat din averea lui ci din impozitele noastre.
Isi face campanie pe bani nostri

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ