Victor Ponta susţine Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

| 28 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susţine Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Şeful Executivului a participat la evenimentul ''România de mâine - Micii ambasadori ai culturii româneşti'', organizat la Ateneul Român.

Gala 'România de Mâine - Micii ambasadori ai culturii româneşti' face parte din seria evenimentelor organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru Ziua Naţională a României şi are ca misiune promovarea imaginii ţării în străinătate şi a culturii naţionale. Gala de la Ateneu a promovat şi susţinerea Craiovei pentru titlul de 'Capitală Culturală Europeană 2021'. 

De altfel, la evenimentul prezentat de Tudor Gheorghe a participat şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a amintit câteva dintre elementele de atracţie ale oraşului, printre care Festivalul de Teatru Shakespeare, Muzeul de Artă care adăposteşte cele mai multe opere de Brâncuşi din ţară, dar şi Parcul Romanescu. 

Întrebat dacă susţine Craiova în această cursă pentru titlul european de capitală culturală, premierul a răspuns: 'Eu, Victor Ponta, deputat de Gorj, da'. 

'Eu am discutat cu doamna primar Vasilescu şi cred că proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană trebuie să fie un proiect mai amplu, pentru toată Oltenia, pentru că cei care vor veni la Craiova trebuie să se bucure de ceea ce poate oferi Craiova', a spus premierul.

Acesta a adăugat că îşi doreşte ca promovarea să fie extinsă şi pentru restul Olteniei.

'E vorba ca până în 2021 să sprijinim partea de infrastructură culturală, dezvoltarea atracţiilor culturale ale Craiovei, dar în acelaşi timp să profităm de atracţiile culturale ale regiunii Olteniei. Pentru că, dacă aducem oaspeţi la Craiova, de ce să nu ducem şi la Hobiţa sau la Târgu Jiu? (...) E un proiect amplu... sigur, mai sunt opt ani până atunci, dar cine se pregăteşte din timp... şi, repet, m-aş bucura foarte mult ca în 2021 România să aibă din nou această onoare din partea Europei de a avea un oraş Capitală Culturală Europeană', a spus Ponta. 

Craiova este în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021 cu oraşele Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Arad. În 2007, Sibiul a fost declarat Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ