Trenurile vor circula pe podul Vidin-Calafat din februarie 2014

| 25 dec, 2013

Trenurile de călători şi marfă vor începe să circule pe Podul 2 peste Dunăre între Bulgaria şi România de anul viitor din luna februarie.

Regionala CFR Craiova împreună cu bulgarii, va stabili în perioada următoare câte trenuri vor circula pe ruta Craiova – Vidin. Directorul căilor ferate de stat din Bulgaria a precizat că lucrările făcute împreună la calea ferată cu România şi Serbia decurg foarte bine.

Pe data de 22 noiembrie s-au făcut probe cu un utilaj special care tastează calea ferată pe podul de la Calafat la Vidin. Specialiştii au declarat că linia de cale ferată este în cea mai bună stare.

„Noi sperăm ca să dăm drumul la această circulaţiei. Totul depinde de cele două ministere şi mai ales faptul că încă nu s-a înfiinţat firma de mentenanţă, care va administra podul din punct de vedere al întreţinerii şi intervenţiei în caz de incidente feroviare”, a spus Gheorghe Popa Ingineru, directorul Regionalei CFR Craiova, potrivit adevărul.ro.

Trenurile vor circula de anul viitor din luna februarie pe podul de la Dunăre. Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii trec gratuit.

Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ