Vin ninsorile în România. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă în următoarele zile

| 23 ian, 2014

ANM a emis, joi, la pranz, o informare meteorologica de ninsori viscolite si racire accentuata incepand cu vineri, 24 ianuarie, ora 18:00 si pana duminica, 26 ianuarie, ora 12:00.

In intervalul mentionat, vremea se va inrautati si vor fi precipitatii in toata tara. Va ninge si se va depune strat consistent de zapada in Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 litri pe metrul patrat, in 24 de ore. Vantul se va intensifica cu precadere in sudul si sud-estul tarii, unde va avea viteze de peste 60-70 kilometri pe ora, viscolind ninsoarea. Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei in Banat, sudul Dobrogei, iar la inceputul intervalului si in sudul Olteniei.

Vremea se va raci mai ales in estul si sud-estul tarii, unde va deveni geroasa in cursul noptilor si al diminetilor. In cursul diminetii de 24 ianuarie, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza informarea meteorologica.

COD GALBEN DE CEATA SI POLEI, JOI

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, trei atentionari COD GALBEN de ceata, in mai multe judete din tara. Astfel, intre orele 12:00 si 15:00, ceata care va determina scaderea vizibilitatii sun 200 de metri si chiar 50 de metri local in judetele Valcea si Gorj, inclusiv drumurile nationale si europene aferente si municipiul Dragasani.

Intre orele 11:15 si 17:00, este valabila o atentionare de cod galben de polei in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui si Galati. Intre orele 11:00 si 14:00, local in judetele Arges, Dambovita, Ilfov, Ialomita si in municipiul Bucuresti precum si drumurile nationale si europene aferente va fi valabila o atentionarea de cod galben de polei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ