VIOLENŢE la Chişinău: Protestatarii au încercat să intre în sediul Parlamentului

| 04 oct, 17:03

Sute de simpatizanţi ai opoziţiei din Republica Moldova au încercat, duminică, să intre cu forţa în sediul Parlamentului, în cadrul unui nou miting organizat de Platforma Dreptate şi Adevăr, la care participă circa 10.000 de persoane, notează Mediafax, citat de Antena3.

Un grup de simpatizanţi ai Platformei civice Dreptate şi Adevăr au venit în faţa Parlamentului. Unii protestatari s-au îmbrâncit cu forţele de ordine încercând să pătrundă în instituţie, relatează site-ul Unimedia.md.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat duminică în centrul Chişinăului, acesta fiind al cincilea protest antiguvernamental din cadrul seriei iniţiate pe 6 septembrie.

Protestatari proruşi au blocat, sâmbătă dimineaţă, circulaţia în centrul Chişinăului, instalând corturi pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Simpatizanţii Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru au blocat circulaţia pe bulevardul Stefan cel Mare pe o distanţă de câteva sute de metri. Protestatarii au montat corturi între intersecţiile cu străzile Serghei Lazo şi Maria Cebotari.

Mii de oameni au participat, în ultimele săptămâni, la mitinguri de protest organizate la Chişinău de Platforma Dreptate şi Adevăr. Manifestanţii cer demisia preşedintelui Nicolae Timofti, a Guvernului Valeriu Streleţ şi alegeri parlamentare anticipate. În plus, manifestanţii cer găsirea vinovaţilor în cazul devalizării a trei bănci, de unde a dispărut suma de un miliard de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ