LIDERII PROTESTELOR de la Chişinău îi cer lui Iohannis să monitorizeze modul în care vor fi folosiţi banii de la Bucureşti

| 22 sep, 23:48

Liderii platformei 'Demnitate şi Adevăr', organizatoarea protestelor antiguvernamentale ce au loc de peste două săptămâni la Chişinău, îi solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, să supravegheze modul în care vor fi cheltuite cele 150 de milioane de euro acordate de Guvernul român Republicii Moldova, exprimându-şi îngrijorarea că aceşti bani ar putea fi furaţi, iar returnarea lor va cădea pe umerii întregii populaţii, transmite Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Piaţa Marii Adunări Naţionale, locul protestelor, liderii platformei DA au afirmat că împrumutul de 150 de milioane de euro pe care l-a anunţat marţi premierul român Victor Ponta este ''o gură de aer pentru actuala guvernare'' de la Chişinău.

''Nu există nicio garanţie că aceşti bani nu vor fi furaţi ca şi granturile acordate de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Acest împrumut nu este altceva decât o gură de aer pentru clasa politică oligarhică şi doar îndepărtează ziua înlăturării ei de la putere. Şi mai trist este că rambursarea împrumutului va fi pus pe umerii întregii populaţii', a declarat Valentin Dolganiuc, unul din liderii mişcării. 

''Consiliul Marii Adunări Naţionale se adresează preşedintelui României şi altor autorităţi ale statului român să supravegheze corectitudinea utilizării resurselor financiare acordate, pentru a exclude delapidarea lor'', a adăugat Dolganiuc. 

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că Guvernul României va propune Parlamentului spre aprobare un proiect de asistenţă financiară rambursabilă de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova, pentru ca acest stat să poată face faţă crizei economice până când va încheia acorduri de finanţare cu instituţiile internaţionale. Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei comune a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, care a avut loc la Neptun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ