EXPLOZIV! Moldovenii cer DNA să treacă Prutul și să facă ORDINE în ţara lor

| 06 oct, 10:42

În Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova, protestele continuă. Liderii facţiunilor proruse îşi dau mâna cu cei de la platforma Dreptate şi Adevăr (D.A.), în timp ce militanţii pentru unirea cu România susţin că sunt ameninţaţi şi cenzuraţi. Conform celor din urmă, DNA-ul, căruia i s-a dus buhul şi dincolo de Prut, e singurul care poate face curăţenie în ţară.

 

Totul a început cu dezvălurile de la începutul anului, când s-a aflat că un miliard de dolari a fost devalizat din trei dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova. Au urmat proteste şi mitinguri pentru organizarea de alegeri anticipate, iar în weekend, reprezentanţii organizaţiilor care cer unirea cu România au decis să părăsească piaţa, acuzând jocuri de culise. „Din 6 septembrie, când, conform D.A., au participat peste 100.000 de oameni, au loc, practic, proteste non-stop. S-au alăturat şi unioniştii şi au venit şi reprezentanţii aşa-ziselor organizaţii proruse. Unioniştii s-au retras pentru că situaţia este tensionată. Proruşii şi cei care conduc D.A. vor continuarea protestelor pentru că au acelaşi tip de revendicări – demisia şi alegerile anticipate. Alegerile anticipate înseamnă, de fapt, preluarea puterii de către partidele proruse în dauna a ceea ce este acum, o conducere democratică şi cât de cât proeuropeană, care într-adevăr administrează destul de greu republica”, ne-a mărturisit Iulia Modiga, de la Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, scrie ziarulring.ro

Capitala Republicii Moldova stă, în aceste zile, pe un butoi cu pulbere. Cel puţin asta reiese din spusele jurnalistului Dumitru Crudu, de la ziarul „Deschide Moldova”, care ne-a relatat cum stăteau lucrurile la Chişinău ieri: „Situaţia este disperată, fiindcă pe fir s-au băgat socialiştii lui Dodon şi tovarăşii lui Usatîi, dirijaţi, se pare, de păpuşarii de la Moscova, voind să confişte nemulţumirea populară, să se cocoaţe în fruntea ei şi să o deturneze în folos personal. Şi, astfel, toţi au uitat de miliardul furat de la care a pornit totul”.

Citeste si: Raportul activităţii SRI pe 2014: "ROMÂNIA, posibilă ţintă a unor atacuri"

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ