Guvernul APROBĂ: Loteria va trece în subordinea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc

| 30 sep, 12:11

Procurorii DNA fac percheziţii la Ministerul de Finanţe. Anchetatorii caută un document întocmit de Corpul de Control al ministerului privind activitatea Loteriei Române.

UPDATE 17.04. Chiar în ziua în care procurorii anti-corupție descind la Ministerul de Finanţe pentru a investiga activitatea Loteriei, Guvernul aprobă transferul companiei fără să facă şi un anunţ public în acest sens. Loteria va trece în subordinea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

 

UPDATE 13.15. „DNA nu face percheziții la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Română. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise.

Precizăm că solicitarea de documente de către DNA este o practică obișnuită și subliniem că Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția DNA toate documentele solicitate”a precizat Ministerul de Finanţe.

Acţiunea procurorilor DNA vizează ridicarea unor acte întocmite de Corpul de control al Ministerului de Finanţe referitoare la un control al acestei structuri conduse de ministrul Teodorovici.

Corpul de Control ar fi refuzat să transmită la DNA rezultatele investigaţiei făcute în privinţa Loteriei Române.

Nu sunt date privind motivul exact pentru care Corpul de Control a făcut acele verificări la Loterie. În ultimele luni, Corpul de Control al ministerului a investigat mai multe înţelegeri încheiate în ultimii ani de Loteria Română cu mai multe societăţi comerciale, fiind indicii cu privire la o posibilă încălcare a legii.

La nivelul DNA este derulată o anchetă de un an care se referă la modul în care Loteria a încheiat un contract de asigurare a pazei unor sedii ale instituţiei.

Guvernul vrea să mute Loteria la Oficiul pentru jocuri de noroc.

Fost consilier al preşedintelui Loteriei: Neregulile s-au făcut cu ştiinţa miniştrilor de finanţe

Sorin Constantinescu, fost consilier al preşedintelui Loteriei Române, a declarat la Digi24 că toate neregulile de la Loteria Română s-au făcut cu ştiinţa miniştrilor de finanţe din ultimii ani. Ei sunt cei care ar trebui să răspundă în faţa legii, mai spune acesta.

„Au fost nişte contracte prelungite abuziv şi ilegal făcute în perioada Ioanei Petrescu şi chiar după aia, Corpul de control fiind al lor, era totul în family, era o protejare totală, se făceau controale la mişto de către Corpul de Control, doar ca să protejeze Ministerul de Finanţe.

Eu consider că principalul vinovat sau vinovaţii sunt cei în poziţii de finanţe. Ei numeau şi CA şi AGA, un director al Loteriei nu avea nicio putere fără acordul CA sau AGA. Mă aştept să răspundă nume grele care au fost în funcţii de miniştri în ultimii 3-4 ani de zile”, a declarat Sorin Constantinescu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 15:09
Daniel
Oferta
Program rapid cu castiguri la domiciliu! Suntem numarul 1 acum in Romania! Succesul nostru i-a convins pe toti candidatii ca suntem cea mai buna alegere! Intra si tu acum in echipa noastra si incepe sa castigi bani! Iti oferim contract de comision, instruire de exceptie si gratuita, indrumare pas cu pas. Pentru a afla mai multe, cauta-ne la adresa de email: [email protected]
30 sep, 13:42
mariana
Oportunitate incredibila de castig! Grabeste-te sa prinzi aceasta oferta cu totul revolutionara! Acum ai sansa de a aplica un sistem care iti aduce repede bani, chiar din prima luna, fara stres, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele! Doar castigi simplu bani! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ