Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova: Eventuale alegeri anticipate ar aduce forţele proruse la guvernare

| 29 sep, 09:07

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), a recunoscut că partidele proeuropene moldovene se confruntă în prezent cu o criză de imagine, iar alegerile anticipate, pentru care pledează de mai multe săptămâni protestatarii din centrul Chişinău, nu ar face altceva decât să aducă la putere forţele de stânga proruse, relatează marţi Unimedia.md, citata de Agerpres.

'Ce va urma după anticipate, dacă acestea vor avea loc? Cel mai probabil, venirea stângii la putere (...) Partidele proeuropene sunt acum în criză de imagine şi nu mă tem să recunosc acest lucru. Altădată mă voi referi la cauze, pentru că dacă aş deschide acum această paranteză, aş risca să arunc în aer toată politica moldovenească. Toate la timpul lor', a declarat Filat, într-un interviu acordat luni publicaţiei Tribuna.md.

În opinia sa, este foarte important ca partidele din cadrul coaliţiei de guvernare Alianţa pentru Integrare Europeană-3 (AIE 3) - PLDM, Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) - să conştientizeze că, în condiţiile unei crize de imagine prin care trec acum acestea, stânga ar câştiga cu lejeritate un scrutin anticipat în Republica Moldova. 

'Iar aceasta ar însemna în mod sigur schimbarea vectorului extern de dezvoltare a ţării. Cui convine aceasta, nu cred că este un secret', a adăugat liderul democrat-liberalilor moldoveni. 

Partidul Socialiştilor (de stânga) din Republica Moldova, condus de Igor Dodon, care dispune de 24 de mandate din totalul de 101 al parlamentului de la Chişinău, şi formaţiunea 'Partidul Nostru', a controversatului om de afaceri Renato Usatîi, suspectat de legături cu Moscova, au cerut duminică organizarea alegerilor anticipate şi alegerea preşedintelui prin vot direct. Simpatizanţii celor două formaţiuni s-au raliat protestelor antiguvernamentale ale platformei civice 'Demnitate şi Adevăr', începute la 6 septembrie împotriva corupţiei la nivelurile de vârf ale puterii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ