Viorel Vasile, șef IGI: România se confruntă cu un aflux de cetățeni sirieni

| 18 feb, 11:21

România se confruntă cu un aflux de cereri de azil depuse de cetățeni sirieni, care reprezintă aproape 43% din totalul cererilor de azil înregistrate pe teritoriul țării, a declarat joi șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor principal Viorel Vasile, la prezentarea bilanțului IGI pe 2015.

"În anul 2015, majoritatea cetățenilor străini care au solicitat azil au fost membri de familie, rude sau apropiați ai unor cetățeni sirieni deja stabiliți în țara noastră", a precizat el.

Viorel Vasile a menționat că, în prezent, se află pe teritoriul țării noastre 104.139 de cetățeni străini.

Dintre solicitanții de azil, cei mai mulți vin din Siria — 541, Irak — 214 și Afganistan — 96.

"În 2015, provocarea a fost, atât pentru România cât și pentru Uniunea Europeană, imigrația ilegală. Evoluția în domeniul imigrației și azilului din țara noastră a fost marcată de evoluțiile înregistrate în zonele de conflict armat, social, politic, în apropierea spațiului european, pe teritoriul Republicii Arabe Siriene", a spus Viorel Vasile.

În perioada de referință au fost organizate 2.324 de acțiuni și controale cu forțe proprii, înregistrându-se 2.159 de străini pentru care s-au emis decizii de returnare.

De asemenea, 189 de străini au fost îndepărtați sub escortă de pe teritoriul României, iar 258 de străini au fost luați în custodie publică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ