Viorica Dăncilă, despre proteste: ”Să fie pașnice. Trebuie ascultate motivele oamenilor, cerințele”

| 24 ian, 14:10

Viorica Dăncilă susţine că va asculta cerinţele protestatarilor şi va încerca să găsească soluţii pentru nemulţumirile acestora. După o discuţie cu reprezentanţii minorităţilor, Dăncilă le-a mărturisit jurnaliştilor că face un apel ca protestele să fie paşnice, lipsite de violenţă.-

Democraţia presupune că ai voie să protestezi, deci este o expresie a democraţiei. Cred că trebuie ascultate motivele oamenilor, să vedem de ce protestează pentru că am văzut opinii diferite. Trebuie luate în considerare cerinţele oamenilor. Un alt lucru pe care aş vrea să-l subliniez e că aceste proteste trebuie să fie paşnice, nu trebuie să avem parte de violenţă pentru că nu cred că-şi vor atinge scopul dacă devii violent, dacă încerci să impui prin forţă ceea ce poţi impune prin vorbe. Fiecare trebuie să fie ascultat.(...)Se vorbeşte de Legile Justiţiei la modul general. Trebuie să vedem CE din Legile Justiţiei nemulţumeşte. Am învăţat în Parlamentul European că trebuie o abordare punctuală: îmi spui ce te nemulţumeşte şi atunci văd dacă trebuie schimbat ceva sau nu. (...) Pentru a avea o abordare constructivă, trebuie să spui ce din lege te nemulţumeşte pentru a vedea dacă este un lucru bazat pe realitate sau este ceva care poate fi înţeles greşit sau o necunoştinţă clară a ce te nemulţumeşte.", susţine Viorica Dăncilă.

Întrebată însă cum comentează intervenţia Jandarmeriei la protestele de weekendul trecut, Dăncilă a spus:

"Nu am văzut partea de intervenţie a jandarmeriei. Am văzut că au fost proteste, că au avut nemulţumiri. După ce voi fi investită voi vedea ce soluţii se impun ca aceşti oameni să nu mai protesteze."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ