Viorica Dăncilă a anunţat când trecem la moneda euro

| 04 feb, 08:16

"Ne asumăm adoptarea euro până în 2024", a spus miercuri premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că în ședința de Guvern de miercuri se adoptă ”Planul național de adoptare a monedei euro”, care va fi asumat politic, iar apoi transmis Comisiei Europene.

”Ne asumăm obiectivul de aderare a României la zona euro pentru anul 2024”, a declarat Viorica Dăncilă.

Altfel, tot miercuri, primarii din Bucureşti s-au întâlnit la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre bugetele administrației locale. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că în acest moment Primăria Capitalei pierde bani. De asemenea și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că se pierd bani la municipalitățile locale.

La ieșirea de la negocierile de la Guvern, primarii de municipii au recunoscut ceea ce Liviu Dragnea postase pe contul personal de Facebook: vor reține 60% din încasări.

”Vreau să mulțumesc pentru faptul că doamna prim-ministru și domnul Teodorovici, împreună cu domnul Vâlcov, ne-au primit la guvern. Aș vrea să prezint câteva dintre concluzii: față de anul 2017, când autoritățile locale primeau 41,7% din impozitul pe venit, odată cu scăderea de la 16% la 10% ar trebui să primim peste 60%. Doamna premier a înțeles (...) Dânșii au înțeles și în cursul zilei de astăzi ne vor da un răspuns. Noi vrem ca ponderea veniturilor pentru autoritățile locale să fie la nivelul anului 2017. Atenție, ponderea, nu suma efectivă. Pentru că salariile au crescut, ajutoarele sociale au crescut, toate au crescut”, a spus Robert Negoiță.

Tag-uri: moneda euro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ