Viorica Dăncilă, desemnată președinte interimar al Organizației de Femei PSD

| 27 mar, 14:21

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost desemnată vineri președinte interimar al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD), în condițiile în care Rovana Plumb nu mai poate îndeplini această funcție după ce a fost aleasă pe 20 martie președinte al Consiliului Național al PSD.

Interimatul va fi asigurat de Viorica Dăncilă până la conferința națională din luna octombrie a OFSD, care va premerge Congresului partidului.

Într-un discurs, vizibil emoționată, Rovana Plumb a dorit să le mulțumească colegelor din Comitetul executiv pentru buna colaborare avută timp de 10 ani, pentru sprijinul constant acordat, dar și pentru solidaritatea și prietenia lor în momente bune și mai puțin bune.

"Am reușit să construim cea mai puternică organizație de femei din România și a treia organizație politică de femei la nivel european. Acțiunile noastre au vizat întotdeauna consolidarea statutului femeii în România. Voi fi întotdeauna alături de voi, avem multe de făcut împreună", a spus Rovana Plumb în cadrul reuniunii Comitetului executiv al OFSD.

Președinta CN al PSD, care a propus-o pe Viorica Dăncilă în fruntea OFSD, s-a arătat convină că aceasta va face o foarte bună echipă și va dinamiza și mai mult organizația de femei. "Și politicile europene vor fi cele după care ne vom ghida, ținând cont de particularitățile societății din România, astfel încât rolul organizației noastre să fie unul important și să punem accent pe nevoile societății din România atunci când vorbim de femei", a adăugat ea.

"Organizația de Femei a PSD a luptat ca fiecare dintre noi să aibă locul pe care îl merită, potrivit pregătirii profesionale, experienței. (...) Impunerea profesională este unul dintre obiective și aș adăuga impunerea calității de mediator în societate și cred că aici ar avea un cuvânt greu de spus alegerea doamnei Dăncilă, pentru că este un om foarte echilibrat, nepărtinitor, neconflictual. Doamnele din PSD au muncit foarte mult în campaniile electorale și nu au venit nici când a fost un mare succes la europarlamentare, nici după prezidențiale să revendice ceva, să ia un câștig ori să ceară capul lui Moțoc. Doamnele din PSD au fost întotdeauna înțelepte, în sensul bun al cuvântului și de a doua zi, fie că au pierdut, fie că au câștigat, au repornit motoarele cu și mai multă energie", a afirmat la rândul său vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, Pactul pentru demnitatea femei, lansat în 7 martie, va fi nu doar un dosar, nu doar teorie, ci ceea ce OFSD va imprima ca politică de guvernare.

Secretarul general la OFSD, Maria Lazăr, a subliniat că această etapă este una importantă pentru OFSD. "Ești o femeie puternică și extraordinară și mi-a făcut multă plăcere să lucrăm împreună", i-a spus aceasta Rovanei Plumb. "Femeile merită să aibă un loc în care și politicile guvernamentale să trateze cu prioritate aceste probleme. Femeile nu intra în politică neapărat pentru scopuri personale. Din numărul mare de colege cu care noi lucrăm, marea majoritate, 90%, au intrat pentru că fie elaborat un proiect personal, social și politic, și pentru că le-a plăcut să se implice într-o activitate care într-adevăr să fie una socială și o activitate predilectă pentru familie, copii și pentru societate în general", a adăugat Maria Lazăr.

În opinia acesteia, Viorica Dăncilă va fi o șefă apropiată de colegele ei. "Atunci când ești șef și cuiva îi este frică de tine, practic, n-ar trebui să mai fii șef, pentru că nu așa trebuie să se constituie relațiile dintre oameni", a susținut Maria Lazăr.

Viorica Dăncilă a declarat că trăiește un moment emoționant. "Și pentru mine este un moment emoționant, care efectiv înseamnă pentru noi a continua ceea ce Rovana a făcut în 10 ani, pentru că n-o să uităm niciodată că, în acești ani, când spuneam Organizația de Femei a PSD, spuneam Rovana Plumb. Am construit împreună, am avut bucurii, am avut și perioade mai triste, dar am reușit să fim întotdeauna aceleași, unite, dând dovadă de multă responsabilitate și solidaritate", a spus eurodeputata PSD.

În opinia sa, OFSD este cea mai puternică organizație de femei din România. "Suntem o echipă iar cuvântul nostru este solidaritate între noi, solidaritate față de celelalte femei, care au multe așteptări în ceea ce ne privește. Vă asigur că Pactul pentru demnitatea femeii va deveni pentru noi o prioritate", a adăugat Viorica Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ