Virusul periculos care DISTRUGE creierul. Aproape toată lumea îl are

| 23 oct, 2014

Herpesul e mai periculos decât se credea. Apare din cauza infecției cu virusul HSV-1 și rămâne pentru totdeauna în organism. În cazul bătrânilor, care au sistemul imunitar slabit, virusul poate ajunge la creier și declanșează un proces care duce la Alzheimer.

Infectia cu virusul herpetic de tip 1 (HSV-1) aproape dubleaza posibilitatea aparitiei bolii Alzheimer, informeaza doctorulzilei.ro, citand un studiu al specialistilor suedezi de la Universitatea Umea.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au efectuat doua studii separate. In cadrul primei cercetari au fost monitorizate 3.432 de persoane timp de aproape 11 ani.

In cel de-al doilea studiu, au fost facute analize in cazul a 360 de persoane, cu aproape noua ani inainte ca ele sa fie diagnosticate cu Alzheimer. Acelasi numar de probe a fost analizat de la persoane care nu au facut aceasta boala.

Analiza celor doua studii a scos la iveala ca persoanele cu herpes labial au un risc aproape dublu de a fi diagnosticate cu boala Alzheimer.

Odata patruns in corp, virusul herpetic de tip 1 ramane in organism toata viata si se reactiveaza, cauzand vezicule cu lichid la nivelul buzelor.

Aproape 90% dintre adulti au acest virus, insa doar la un sfert dintre ei se reactiveaza frecvent infectia.

Cercetatorii sunt de parere ca HSV-1 favorizeaza dezvoltarea bolii Alzheimer pentru ca, in cazul varstnicilor, sistemul imunitar este mai slabit, ceea ce creeaza oportunitatea virusului de a se raspandi la nivelul creierului.

Specialistii spun ca aceasta descoperire ajuta la crearea de noi tratamente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ