Voinea: Fondul de salarii pentru bugetari poate fi indexat cu inflaţia, în 2014

| 01 aug, 2013

Fondul total de salarii pentru angajaţii din sectorul public ar putea fi majorat în 2014 cu rata inflaţiei, dar numai cu respectarea unui deficit bugetar de 2% din PIB, potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Ministrul Liviu Voinea a declarat, la România TV, că bugetul pentru anul 2014 va fi construit pe un deficit de 2% din PIB, atât pe metodologia cash, cât şi pe metodologia europeană ESA, care ia în calcul şi angajamentele de plată.

"La nivel de intenţie se doreşte creşterea anvelopei totale de salarii, a fondului total de salarii, undeva în jurul ratei inflaţiei. Este o variantă de lucru, nu este o decizie luată. Nu este luată decizia pentru cine se va aplica o eventuală creştere a salariilor. Decizia va fi luată în octombrie înainte de finalizarea bugetului, până atunci vor fi făcute toate evaluările de impact", a mai spus ministrul delegat pentru buget.

Pentru 2014, ţinta de inflaţie a Băncii Naţionale a României este de 2,5%, plus/minus un punct procentual, iar proiecţia de inflaţie pentru anul viitor este de 3,3%.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ