Vosganian: "Vrem să nu mai existe companii în care Statul să aibă majoritate"

| 18 apr, 2013

Ministerul Economiei doreşte ca, până la finalul mandatului actualului Guvern,  companiile de stat să renunţe la majoritate în acţionariatul societăţilor din portofoliul său. Sectorul de stat va mai fi prezent doar prin componente ale industriei de apărare.

"La final de mandat, sectorul de stat din portofoliul Ministerului Economiei să nu mai fie prezent decât prin câteva componente ale industriei de apărare. Acolo unde voinţa politică va fi de a găsi altă formulă, la neferoase, să avem un parteneriat care să presupună implicarea mediului privat. ", a declarat Varujan Vosganian.

Oficialul a adăugat că Hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Economiei va fi înaintată spre aprobare Executivului, săptămâna viitoare.

"Am trecut organizarea ministerului Ministerului Economiei la categoria obligaţii. A fost rezultatul unei voinţe politice.", a mai declarat Vosganian.

Sătpămâna trecută, ministrul a precizat că încep privatizările  Plafar şi Sanevit Arad, care vor fi urmate de şantierele navale de la Mangalia.

"Vom începe şirul de privatizări. Avem deja o listă pe care o vom supune Guvernului spre aprobare, la nivel de memorandum şi apoi vor începe privatizările lor. Peste câteva săptămâni vom prezenta planul de reorganizare pentru Oltchim, urmat de privatizare.", a precizat Vosganian.

Vosganian a mai anunţat că, pe lângă privatizări, intenţionaeză să propună angajări în industria de apărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ