Vosganian: I-am recomandat lui Iohannis să nu negocieze cu niciun candidat pentru turul doi

| 31 oct, 2014

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat vineri, într-o conferinţe de presă susţinută la Bistriţa, că i-a recomandat lui Klaus Iohannis să nu negocieze cu niciun alt candidat pentru al doilea tur de scrutin, deoarece astfel şansele lui de a câştiga Preşedinţia României sunt mai mari.

Vosganian a făcut referire la faptul că, în această campanie, ACL are atât 'prieteni de turul întâi', cât şi 'prieteni de turul al doilea'.

'Cred că cel mai important lucru acum este să ne întoarcem cu o amabilitate crescută către prietenii din turul doi. Noi am avut în campanie două tipuri de prieteni: prietenii de turul întâi şi prietenii de turul doi. În Cluj, de exemplu, avem prieteni de turul întâi, adică domnul Nicoară, alţi colegi, şi avem şi prieteni de turul doi - domnul Boc, pe care ai mei l-au menajat în ciuda rătăcirilor sale, mergând pe ideea că este prietenul nostru de turul doi. Se spune că în turul doi rămân doi protagonişti. Nu, în turul doi rămân 12 protagonişti. Protagoniştii turul doi sunt ceilalţi 12, cu un vot, cu cinci, cu câte au', a explicat Vosganian.

Senatorul PNL afirmă că este foarte important ca alegătorii candidaţilor care nu vor intra în turul al doilea şi chiar o parte dintre aceşti candidaţi să fie convinşi să i se alăture lui Klaus Iohannis.

'Este foarte important modul în care se aşază ceilalţi, adică dacă cei care au votat candidaţi anti-PSD, anti-corupţi, anti-sărăcie îşi vor menţine opţiunile, dacă cei care au clamat aceste principii au fost chiar sinceri şi dacă reuşim să-i convingem pe toţi care au venit în turul întâi să vină şi în turul doi. Pentru noi, pentru ACL, este fundamental să ridicăm prezenţa la vot către 60%. Pentru noi este foarte important, de pildă, ca alegătorii Monicăi Macovei şi ai Elenei Udrea să confirme respingerea pericolului corupţiei pe care îl prezintă actuala guvernare. Este foarte important ca Teodor Meleşcanu să dovedească faptul că nu a fost trimis să candideze, ci că a candidat în virtutea principiilor sale. Este foarte important ca Popescu Tăriceanu să nu-şi respingă principiile de-o viaţă şi să nu îndemne electoratul să voteze candidatul PSD. Este foarte important ca UDMR să continue opţiunea sa tradiţională, de a nu vota în turul doi candidatul PSD', a spus Vosganian.

El a ţinut să sublinieze, însă, că aceste negocieri nu trebuie purtate cu candidaţii şi că i-a recomandat acest lucru şi lui Klaus Iohannis.

'Nu trebuie negociat cu candidaţii; eu mă refeream la alegători care se adaugă, nu candidaţi care ni se adaugă. (...) Noi nu vrem să facem negocieri care să ne oblige la gesturi politice după turul doi. Noi nu împărţim acum funcţii şi avantaje pentru după turul doi de scrutin. Eu mă refeream la alegători şi mă refeream la candidaţi, ca ei să rămână pe timbrul pe care l-au făcut în campania aceasta. (...) Recomandarea pe care eu i-am făcut-o lui Klaus Iohannis a fost să nu negocieze cu niciun candidat. Eu cred că în clipa în care nu se negociază cu alţi candidaţi şansa de a câştiga este mai mare', a mai declarat senatorul liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ