Vot controversat în Austria, românii rămân fără beneficii sociale

| 27 apr, 10:05

Parlamentul austriac a votat, joi, un program de reforme sociale prin care străinii şi familiile numeroase vor avea reduse drastic beneficiile sociale.

Deşi cuantumul minim standard al beneficiilor sociale este stabilit la 885 de euro pe lună, străinii vor primi cu 300 de euro mai puţin începând din iunie, cu excepţia situaţiei în care dau dovadă de aptitudini medii de germană sau avansate de engleză, informează agerpres.ro.

Părinţii vor primi 221 şi respectiv 133 de euro pentru primul şi al doilea copil, iar apoi numai 44 de euro pentru fiecare copil în plus. Potrivit unui comentariu dpa, aceste reglementări îi afectează direct pe imigranţi, "care au tendinţa de a avea mai mulţi copii decât austriecii".

Opoziţia liberală şi partidele de stânga au criticat amendamentele reformei beneficiilor sociale, afirmând că adâncesc diviziunile sociale şi alimentează sărăcia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ