Vrei să mănânci mult şi să nu te ÎNGRAŞI? Lista alimentelor care nu îţi aduc KILOGRAME în plus

| 02 iun, 2014

Cei mai multi si-ar dori ca toate caloriile din alimente sa nu se asimileze, sa manance mult, gustos si fara regrete.

De ce ne ingrasam?  Oricine stie asta. Pentru ca mancam prea mult si ne miscam prea putin. Simplu. Da, daca era atat de simplu nu mai existau oameni grasi. In realitate, ingrasarea tine de mai multi factori: genetici (in mare parte stabiliti inainte de nastere), hormonali (influentabili prin alimentatie si antrenament, odihna), sociali (anturajul mancator de junk food). Desigur, conteaza si alimentele, dar faptul ca ai un apetit exagerat si nu ai chef pentru sport sunt efecte ale alimentatiei gresite. Se naste un cerc vicios din care se iese greu, scrie getfit.ro.

Ce alimente contin putine calorii?

Sunt alimentele cu o densitate calorica mica, multa apa si fibre, dar putini carbohidrati, grasimi si proteine: legumele si fructele. Astfel, volumul mare ajuns in stomac va trimite un semnal de satietate pentru moment (senzatia de “plin”), dar nu garanteaza si un aport caloric mai mic la urmatoarele mese: castraveti, dovlecei, frunze (spanac, patrunjel, rucola, salata, varza), broccoli si conopida, andive, fenicul etc. Unele dintre acestea au fost considerate chiar “alimente cu calorii negative”, pentru ca se consuma mai mult cu masticatia decat energia  extrasa din alimentul respectiv (ca si cum ai “manca” o bucata de carton). Dintre fructe, cele mai bune sunt merele si portocalele.

Ce alimente ofera o senzatie de satietate mare?

Imaginea reprezentativa pentru articolul: Top alimente care nu ingrasa
Pentru ca “centrul de comanda” stie cate calorii sunt necesare si cate ai mancat, nu poate fi pacalit la nesfarsit cu alimente cu densitate calorica mica, asa ca ne indreptam catre alimente cu adevarat hranitoare, alimente care ajuta la controlul apetitului, iar daca sunt consumate in cantitati moderate, nu duc la ingrasare: ouale fierte tari, pestele si carnea (in special dimineata), cartofii fierti, taratele de ovaz  (in special in timpul zilei),  floricele de porumb fara ulei si sare, leguminoasele (fasole, linte, mazare, naut), nucile si semintele (mestecate bine), supele de oase si carne (in special seara).

citeşte mai mult pe getfit.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ