Vrei să pleci în vacanţă în afara Uniunii Europene? Iată în ce ţări vei avea nevoie de viză turistică

| 04 iul, 2014

Vă pregătiţi să plecaţi în vacanţă în afara Uniunii Europene şi aţi uitat cu desăvârşire că veţi avea nevoie de viză de călătorie. În unele ţări, veţi primi viza chiar la punctul de trecere a frontierei. În altele, însă, e mult mai complicat.

Obţinerea vizei se poate face în aeroporturi, la punctele de trecere rutieră sau în porturi. Dacă plecaţi în vacanţă în Egipt, Maldive sau Kuweit, de exemplu, veţi primi viza în punctul de trecere a frontierei. Asta numai după ce veţi prezenta biletele de avion dus-întors, rezervările făcute la hotel şi dovada că aveţi bani la dumneavoastră. Regula este valabilă şi pentru alte ţări.

Sunt însă şi state în care eliberarea vizei se face cu mai multă birocraţie. Practic, este nevoie să vă deplasaţi mai întâi la ambasada ţării respective din România, iar procedura poate dura câteva săptămâni şi costă. Asemenea reguli aplică Statele Unite ale Americii şi China, dar şi Japonia şi Federaţia Rusă. Nu toate ţările au însă reprezentanţă diplomatică în ţara noastră, caz în care va trebui să ajungeţi în statele vecine României în care exista aceste ambasade.

Cel mai simplu este să călătoreşti în Uniunea Europeană: este suficientă cartea de identitate. În unele dintre ţările europene din afara spaţiului comunitar veţi avea nevoie de paşaport, cum este cazul Turciei. În Serbia, Elveţia, Ucraina şi Republica Moldova puteţi intra însă doar cu buletinul, dacă nu aveţi paşaportul la dumneavoastră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ