Washington Post: Donald Trump încearcă să destabilizeze Uniunea Europeană

| 03 iul, 10:04

Donald Trump i-a sugerat președintelui Franței să părăsească UE, un nou demers al liderului de la Casa Albă în sensul destrămării UE.

Președintele american Donald Trump i-a sugerat omologului său francez Emmanuel Macron să iasă din Uniunea Europeană, notează Washington Post.

”De ce nu părăsiți UE?” l-a întrebat Trump pe Macron, în timpul întâlnirii pe care cei doi au avut-o în luna aprilie, la Washington.

Trump a mers chiar mai departe și a oferit Franței un acord comerical bilateral, drept stimulent pentru destrămarea UE, notează cotidianul american, care citează două surse europene.

În vreme ce Macron nu are niciun plan pentru o astfel de mișcare, iar majoritatea francezilor sunt, încă, pro-UE, demersul lui Trump are darul de a-i îngrijora pe europeni.

Trump s-a pronunțat deja în favoarea BREXIT-ului, și s-a arătat convins că ieșirea Marii Britanii din UE se va dovedi un lucru bun.

În Franța, Trump are admiratori în persoana liderei extremei-drepte Marine Le Pen, care a vorbit în trecut despre posibila ieșire de Franței din UE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ