Windows Phone a depăşit popularitatea iPhone-ului, în România

| 18 mar, 2014

Într-o mişcare neaşteptată, Vodafone şi Microsoft România au confirmat că popularitatea Windows Phone în România a depăşit iPhone-urile.

În ultimele luni, tot mai multe teritorii de pe mapamond au confirmat că Windows Phone începe să devină preferatul unui procent din ce în ce mai important dintre utilizatori. În special, am aflat că smartphone-urile cu WP8 au depăşit în mai multe ţări europene numărul iPhone-urilor comercializate. Zilele trecute, un nou raport al celor de la GFK, confirmat prin studii interne de către Vodafone România şi filiala Microsoft autohtonă, au confirmat o situaţie similară în ţara noastră, relatează playtech.ro.

Cota de piaţă a terminalelor preinstalate cu Windows Phone în România a depăşit-o pe a celor cu iOS. Pe marginea acestui subiect, Bogdan Lerescu de la Vodafone a confirmat că 2013 a reprezentat un an foarte important pentru platforma Microsoft, având în vedere că dispozitivele cu WP8 s-au vândut de patru ori mai bine decât în 2012. Dacă ar fi să asociem nişte cifre acestei performanţe, aproximativ 10 procente dintre abonaţii la telefonie din ţara noastră sunt acum utilizatori de telefoane cu Windows Phone.

În vârful piramidei, se află în continuare terminalele cu Android, platforma Google ocupând aproximativ 80 de procente din piaţă.

La prima vedere, motivul din spatele acestei schimbări de situaţie este cât se poate de simplu. Cei mai mulţi doritori de terminale low-end, accesibile, au început să găsească dispozitive ieftine şi cu Windows Phone în România, nu doar cu Android. În definitiv, cotele de piaţă semnificative se câştigă din telefoane ieftine, precum Lumia 520, nu scumpe, precum un iPhone.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ