YouTube începe să blocheze videoclipuri în zilele următoare. Adele şi Radiohead, printre "victime"

| 18 iun, 2014

YouTube va bloca videoclipurile unor artişti precum Adele, Arctic Monkeys şi Radiohead după ce anumite case de discuri independente au refuzat să semneze contractul de acceptare a condiţiilor tarifare pentru noul serviciu de difuzare în streaming pe bază de abonament ce va fi lansat de acest site.

Platforma YouTube va începe să blocheze aceste videoclipuri "în zilele următoare", a declarat Robert Kyncl, directorul diviziei de operaţiuni comerciale a site-ului, o filială a grupului Google, citat de ediţia de miercuri a publicaţiei Financial Times.

Potrivit AFP, Robert Kyncl spune că acele case de discuri care au semnat noile condiţii tarifare reprezintă 95% din industria muzicală. Dar, potrivit Financial Times, anumite case independente importante, precum XL Recordings, The XX şi Domino, refuză să semneze.

La sfârşitul lunii mai, casele independente au anunţat că YouTube le-a ameninţat cu retragerea repertoriului lor de pe site, dacă vor refuza condiţiile tarifare propuse, pe care ele le consideră "foarte nefavorabile" şi "care nu sunt negociabile".

Sindicatul francez al producătorilor independenţi a declarat că dacă YouTube nu îşi va revizui poziţia, "organismele profesionale care reprezintă interesele acestui sector de activitate vor fi constrânse să se adreseze Comisiei Europene".

Anul trecut, gigantul american a oprit pentru o vreme difuzarea reclamelor care însoţesc videoclipurile muzicale pe platforma sa, în cadrul dificilelor negocieri cu SACEM (Uniunea compozitorilor din Franţa) şi cu marii editori internaţionali, privându-i pe posesorii drepturilor de autor de această sursă de remunerare.

Noul serviciu contra cost al YouTube ar urma să fie lansat la sfârşitul verii şi va permite abonaţilor să asculte muzică fără niciun fel de reclame, a spus o sursă a Reuters. În plus, utilizatorii vor putea asculta muzică offline sau un disc întreg al unui artist.

Serviciile de streaming de muzică, precum Spotify şi Pandora, devin tot mai populare în rândul consumatorilor, odată cu declinul descărcării de muzică în format digital. Apple a anunţat, în luna mai, achiziţia companiei de streaming de muzică Beats pentru 3 miliarde de dolari.

Google a lansat în 2013 un serviciu de abonament pentru muzică Play All Access, la 9,99 de dolari, iar noul produs al YouTube ar putea funcţiona în coordonare cu Play, astfel încât consumatorii să nu fie nevoiţi să se aboneze la două servicii separate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ