Zeci de percheziții în București și 12 județe într-un dosar cu prejudiciu de peste 3 milioane euro

| 15 mar, 09:46

Un număr de 130 de polițiști efectuează, miercuri dimineață, 37 de percheziții în municipiul București și în 12 județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor cu un prejudiciu de peste trei milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, perchezițiile au loc în municipiul București și județele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeș, Botoșani, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea, ele vizând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 — 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, cei în cauză, prin intermediul a 12 societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele 'fantomă', bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro", precizează sursa citată.

În urma descinderilor, vor fi puse în aplicare 25 de mandate de aducere.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IJP Prahova, precum și al polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei și tuturor inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează percheziții.

Totodată, la activitate participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploiești, acțiunea având și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ