Zegrean va informa vacantarea postului Iuliei Motoc la CC pe 17 decembrie

| 11 dec, 2013

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, că informarea cu privire la vacantarea postului de judecător al Iuliei Motoc, care şi-a înaintat demisia, este redactată şi o va transmite Senatului cel mai probabil în 17 decembrie.

Preşedintele Curţii Constituţionale a precizat că este obligat de lege să înştiinţeze asupra necesităţii desemnării unui nou judecător postului în maxim 3 de zile de la momentul vacantării postului.

"În 17 decembrie am să trimit cererea la Senat, e redactată deja", a mai menţionat Zegrean, conform Mediafax.

Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş a declarat, miercuri, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi că a acceptat, considerând că este "o onoare".

Iulia Motoc anunţa, duminică, pe Facebook, că mai are doar o săptămână ca judecător la Curtea Constituţională, după care va pleca judecător la CEDO.

"Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg", scria Iulia Motoc pe contul său de Facebook.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ