Zgonea: Lupta împotriva rasismului are nevoie de eforturi coordonate, de la autorităţi la cetăţeni

| 15 mar, 18:20

Lupta eficientă împotriva rasismului, xenofobiei, antisemitismului şi intoleranţei implică o abordare susţinută şi cuprinzătoare şi este nevoie de eforturi coordonate, de la nivel parlamentar, guvernamental, al autorităţilor locale până la cetăţeni, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la Conferinţa Parlamentară Internaţională pentru Combaterea Antisemitismului de la Berlin.

Valeriu Zgonea a prezidat sesiunea plenară intitulată "Răspunsuri oficiale şi guvernamentale la antisemitism". 

"Toate formele şi manifestările de rasism şi xenofobie sunt incompatibile cu valorile pe care s-a construit şi se sprijină Uniunea Europeană. Este imperativ ca parlamentele, guvernele, organizaţiile internaţionale şi societăţile civile din întreaga lume să adopte o politică de 'toleranţă zero' faţă de aceste fenomene grave", a susţinut Zgonea, conform unui comunicat de presă transmis de Camera Deputaţilor. 

El subliniat că România a fost prima ţară din sud-estul Europei care a adoptat o legislaţie clară antidiscriminare, că România este un model regional în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor şi recunoaşte rolul major pe care minorităţile, în general, şi minoritatea evreiască, în special, l-au jucat în modernizarea statului român. 

În urmă cu o săptămână, România a preluat preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), organizaţie interguvernamentală ce numără 31 de state membre, al cărei principal obiectiv este de a încuraja activităţi legate de promovarea educaţiei, comemorării şi cercetării Holocaustului, precum şi de a asigura sprijinul politic necesar în vederea materializării acestora, se mai menţionează în comunicat. 

Conferinţa Parlamentară Internaţională pentru Combaterea Antisemitismului este organizată de Ministerul Federal German al Afacerilor Externe, Bundestag şi Coaliţia Interparlamentară pentru Combaterea Antisemitismului şi reuneşte lideri şi membri ai parlamentelor din numeroase state, oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai organizaţiilor şi asociaţiilor internaţionale şi europene importante în materia apărării drepturilor omului şi a luptei împotriva antisemitismului, magistraţi, experţi şi cercetători de la institute şi universităţi prestigioase. 

Potrivit sursei citate, la lucrările Conferinţei sunt prezenţi Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european, Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, Norbert Lammert, preşedintele Bundestag-ului, Irina Bokova, director general al UNESCO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ