Boc se dă lovit la operație pentru mitingul PDL de la Cluj

| 21 mar, 2014

Emil Boc s-a lepădat de PDL, retorica lui fiind mai degrabă critică la adresa partidului din care face parte și laudativă la adresa PMP.

Pe zi ce trece, Emil Boc se distanțează tot mai mult de PDL, iar episodul de miercuri vine ca o dovadă a faptului că despărțirea de partidul din care face parte de mai bine de un deceniu se poate produce mult mai repede decât credeam. În conferința de presă de miercuri, primarul Clujului s-a lepădat de PDL, retorica lui fiind mai degrabă critică la adresa partidului din care face parte și laudativă la adresa PMP. Picătura care a umplut paharul lui Boc, motivul pentru care Boc s-a răzvrătit, se pare că are legătură cu mitingul pedeliștilor din Cluj, în organizarea căruia acesta nu ar fi fost implicat și nici măcar invitat.

Chiar dacă Boc va aproba manifestarea pregătită de colegii de partid, acesta nu este decis dacă PDL merită sau nu să se bucure de prezența lui. Prin urmare, Boc se dă lovit la operație pentru mitingul PDL de la Cluj, mutare care va afecta în mod sigur credibilitatea evenimentului. Dacă primarul Clujului, membru de seamă al PDL, nu participă la această mobilizare de forțe, cum ar putea clujenii să ia în serios acest eveniment?

Motivul invocat de primarul Clujului este unul superficial, în spatele atitudinii sale ostile față de PDL aflându-se în fapt interese mai profunde, care au legătură cu PMP și poate și cu parcursul politic al acestuia de acum încolo. Nu este o noutate faptul că Boc este mai apropiat de Băsescu și de Udrea, decât de Blaga, iar cooptarea acestuia în Fundația Mișcarea Populară este doar primul pas spre reluarea unei colaborări full-time în cadrul partidului cu același nume. Nu rare au fost ocaziile când președintele și-a rezervat timp în cadrul conferințelor de presă sau a emisiunilor televizate să-l ridice în slăvi pe Boc și să-l impună în spațiu public drept un candidat redutabil în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Mergând mai departe cu acest transfer de simpatie, Băsescu a vorbit deschis și despre o echipă câștigătoare pentru România – Boc președinte și el premier. Din această privință, primarul Clujului a avut dreptate atunci când s-a plâns că pedeliștii nu-l apreciază și că nu-i laudă “reușitele” pe care le-a înregistrat pe vremea când era prim-ministrul României, spre deosebire de PMP, care nu lasă românii să-i uite performanțele.

Pentru moment însă lui Băsescu îi este mai de folos să aibă un agent infiltrat în unul dintre partidele cu care trebuie să se bată anul acesta. În acest fel, mai mult decât să anticipeze mișcările adversarului, PMP știe exact care este următoarea mișcare a PDL și acționează în consecință. Atunci când lucrurile se vor așeza pentru Mișcarea Populară, Boc va fi primit în brațele partidului, fiul risipitor se va întoarce acasă la tătucul Băsescu și mămuca Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 2014
GoPontaNemaPresident
mai Fane,te-ai facut baiat mare!
ai inceput sa gandesti..
nu cu mintea ta,cu a lui Palada..
Vino la tatucu Ghita si la mamuca Sultanescu,sa-ti iei creitarii...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ