BOMBĂ! Rovana Plumb, într-un dosar de CORUPŢIE

| 11 mar, 18:01

Numele ministrului Mediului, Rovana Plumb, este menţionat în stenogramele din dosarul deputatului Ion Stan, care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de cel al şefului Consiliului Judeţean Dâmboviţa, AdrianŢuţuianu. Din discuţii reiese că denunţătorul deputatului, fost PSD de Dâmboviţa , Sorin Dima, se plânge lui Ion Stan că nu a primit contractele promise.

Din dialogurile purtate în mediul ambiental în perioada octombrie-noiembrie 2012 între denunţătorul Dima Sorin şi inculpatul Stan Ion, reiese împrejurările în care Dima Sorin a contribuit cu sume de bani la campania pentru alegerile europarlamentare din iunie 2009, ca urmare a promisiunilor făcute de Stan Ion de a interveni pentru obţinerea unor contracte de către firmele denunţătorului.

"La data de 14 noiembrie, Ion Stan şi Sorin Dima s-au întâlnit din nou, în baza înţelegerii precedente, prilej cu care denunţătorul i-a comunicat că în urma calculelor făcute, el îi poate da suma de 90.000 de lei în luna noiembrie, iar suma de 40.000 de lei in luna decembrie, Ion Stan răspunzând că "e bine". Imediat denunţătorul i-a reamintit lui Ion Stan de promisiunea de a-l ajuta în privinţa contractului de la Perşinari, deputatul afirmând că deja a vorbit cu primarul. Întrucât discuţiile anterioare au vizat inclusive obţinerea unor noi contracte de lucrări construcţii, Sorin Dima i-a remintit şi de această problemă, iar Ion Stan a afirmat că trebuie să meargă împreună la Ţuţuianu (Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa) şi la Rovana (Rovana Plumb - ministrul Mediului), întrucât şi acesţia îi sunt datori. Precizăm că Adrian Ţuţuianu, prin funcţia deţinută, are atribuţii parţiale în direcţionarea fondurilor bugetare către localităţile din judeţ", se arată în referatul DNA.

S-a stabilit că Sorin Dima îi va trimite lui Ion Stan, înceând cu ziua de vineri, 16 noiembrie, câte 15.000-20.000 de lei, prin intermediul şoferului ‘Florin'. Ion Stan s-a arătat de accord şi l-a contactat telephonic, în prezenţa denunţătorului, pe Florin, căruia i-a spus că începând de viner, trebuie să se vadă cu SORIN, potrivit DNA.
Sorin Dima: Mi-am făcut socotelile.
Ion Stan: Aşa?
Sorin Dima: Vă pot da 90.000 ron, adică 900 de milioane şi luna viitoare vreo 40.000. Nu pot mai mult.
Ion Stan: Da mă, e bine.
Sorin Dima: Eu dau 15.000 pe zi.
Ion Stan: Poftim?
Sorin Dima: Îi dau 15.000 pe zi, îmi dă telefon...
Ion Stan: Păi Florin o să-i spun să vorbească cu tine.
Sorin Dima: Deci mâine nu pot. Vineri pot...
Ion Stan: Da...
Sorin Dima: Deci vineri...
Ion Stan: De vineri începem.
Sorin Dima: Da.
Ion Stan: Îl sun...
Sorin Dima: Câte 15.000 pe zi.
Ion Stan: (formează un număr de telefon)
Sorin Dima: Oricum... portocale, nu am timp de portocale...
Ion Stan: Nu, ne ducem la un angro...
Sorin Dima: Da.
Ion Stan: Le face pe toate şi de acolo le duce...
Sorin Dima: Da nu mă uitaţi şi pe mine cu Perşinari-ul ăla.
Ion Stan: Nu te uit mă! Am vorbit deja cu primarul, să vedem ce facem şi cu baza sportivă.
Sorin Dima: Cu baza sportivă şi ce mai apare. Nu mă mai trimiteţi la Adrian.
Ion Stan: Trebuie să mergem amândoi că şi Ţuţuianu şi Rovana au...
Sorin Dima: Or fi având obligaţii.
Ion Stan: Au, mă... o datorie".
"Au beneficiat cu toţii"
"Sorin Dima: Domnu, preşedinte, ca un câine mă ţine ăla. Deci eu am vorbit cu el...Ştiţi foarte bine când a fost să aşa... m-aţi rugat băga-mi-aş... în ele de găleţi şi de ce am făcut atunci. M-aţi rugat o treabă, şi am zis că şi Ţuţuianu, că şi el a beneficiat de astea.
Ion Stan: Da, da, şi Rovana.
Sorin Dima: Au beneficiat cu toţii
Ion Stan: Da".

Citeşte şi: DNA, lovită din toate părţile: Procurorii comit un abuz!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ