Cumplita dilemă a candidatului Iohannis, crucificat între perierea de la Digi24 și criticile Antenei3

Momentul dificil al dezbaterilor dintre cei doi candidați a fost scufundat în cel mai incredibil derizoriu de candidatul ACL, Klaus Iohannis. Și nu numai pentru că a venit mai nepregătit decât un om luat la întâmplare de pe stradă și îmbrâncit în fața camerelor de luat vederi...

Atitudinea de superioritate și dispreț nedisimulat nu a fost doar la adresa primului-ministru Victor Ponta, ci inclusiv la adresa publicului, vulgul pentru care ”harnicul” Iohannis a fost nevoit să se deranjeze de la treburile sale mult mai importante și silit să se scoboare în acest bâlci al deșertăciunilor politice televizate. Sigur, funcția de președinte nu se decide acum și aici, în fața voastră și prin opiniile pe care le exprimați, părea să spună atitudinea neamțului al cărui argument și merit suprem pentru Cotroceni este doar o scrisoare protocolară, în patru rânduri, trimisă de PR-ul cancelarului german Angela Merkel.

Citeşte şi: Iohannis și „economiștii” săi nu știu legea. Niciun pensionar din România nu are venituri sub 350 de RON

Cum s-a tradus acest dispreț, s-a văzut cu claritate: la prima dezbatere, deși a avut la dispoziție trei minute să adreseze un mesaj de final publicului, Iohannis a rânjit în batjocură și a i-a îndemnat pe români să aleagă schimbarea. Care schimbare, o altă batjocură, din moment ce eșalonul doi și trei care-l secondează pe edilul de Sibiu în campanie sunt numai foști și foste din echipa guvernamentală a lui Traian Băsescu. Or, la o matematică simplă, ce ne arată că Băsescu ne stă pe cap de zece ani, iar PDL, partidul său personal, a avut puteri nelimitate vreo patru ani, comparativ cu cei doi ani de guvernare a USL și ulterior a USD, numai de schimbare nu putem vorbi în ce ne oferă Klaus Iohannis. Mult mai onest ar fi fost ca omul de paie al lui Blaga și Băsescu să ne îndemne să alegem restaurația, căci asta se întâmplă de când PNL i-a fost vândut la dezmembrări lui Băsescu.

A doua oară am văzut același dispreț, dar sub altă formă când, la adoua dezbatere, Klaus Iohannis nu s-a mai obosit să-i adreseze contracandidatului său o întrebare la care era îndreptățit... Ce ne răcim gurile de pomană aici, când domnul Iohannis a discutat pe direct cu Traian Băsescu la Vila Lac și are în buzunarul costumului scrisoare de susținere de la Merkel?

Dar forma de dispreț definitivă a fost refuzarea ultimei dezbateri televizate, ce ar fi urmat să se desfășoare la Antena3. Da, deci Victor Ponta a acceptat fără ezitare dezbaterile de la două televiziuni în care de la portar și până la antena de emisie totul îi este ostil, dar Măria-Sa Primarul Sibiului nu servește nici RomâniaTv, nici Antena3. Aparent Klaus Iohannis este mult prea ocupat să mărunțească menta la Digi24, care l-a tămâiat de curând prin efortul slugarnic dar atât de creativ al regizorului Florin Iepan, secondat de fandoselile peste măsură de obositoare ale lui Hurezeanu, dar și de teleastrul Mihai Tatulici, scos de la naftalină, ras, tuns și frezat special pentru această ocazie.

Ckiteşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cum arată lupta dintre Ponta şi Iohannis pe ultima sută de metri

Digi24 a devenit mult mai frecventabil pentru Klaus Iohannis, după difuzarea unui dublu mockumentary, gen aflat la debut în România, adică a unei diatribe deghizată în documentar făcut pe genunchi. Cât timp în partea dedicată copilăriei și ascensiunii politice a premierului Ponta, telespectatorii puteau să afle și măsura sandalelor pe care le purta Victor Ponta la grădinița unde a fost șoim al patriei (deci, da, să nu mai auzim de acum că ăsta micu' n-a fost în structuri comuniste înainte de 1989), în partea dedicată superprimarului de Sibiu, din lipsă de date și colaborare, Iepan a pus din burtă un Memorial al durerii dedicat deportării sașilor în URSS. Oricât de răbdători am așteptat, nu am prins nici cea mai vagă referire la relația lui Iohannis cu ”înlocuitul” Crin Antonescu sau cu amfitrionul Vilei Lac, Traian Băsescu. Asta, deși am supraviețuit cu dificultate unor secvențe ațoase și interminabile în care Iohannis scuipa cuvinte fără sens în noi, își prezenta consoarta și se uita plicitisit pe geamul autocarului de campanie la România pustiită chiar de aliații săi actuali: Blaga, Boc și Anastase. Ca să înțelegeți de ce i-am dus lipsa lui Antonescu din materialul atât de artistic, trebuie să precizez că în partea dedicată lui Ponta am avut ilustrată in extenso și cât se poate de tabloid ascensiunea politică a acestuia cu sprijinul fostului premier, Adrian Năstase. Să nu-mi fie deci luat în nume de rău că, după ce mi l-a plimbat Iepan pe Năstase cu targa prin emisiune, m-aș fi așteptat să-i văd în contrapartidă și permutările lui Iohannis cu Antonescu, Vălean și Băsescu, care au mutat peste noapte ca prin minune ditamai partidul istoric, ca pe o corcitură de pripas, din ograda ALDE pe preșul PPE.

Acestea fiind spuse, să închei întrebându-mă retoric de ce n-ar prefera în aceste condiții Iohannis pufoșenia iepan-hurezistă de la Digi24, când chitroșii Antenei3, se știe, îi provoacă nervi și arsuri la stomac.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
WC-Tudor(aliat Ponta in turul II)
Am ramas profund impresionat de “harnicia” acestui ziarist..Atilla
Am cautat,pe net, referinte despre dumnealui si am gasit ca a luat un interviu de-a dreptul memorabil prin incisivitate ,mamei dlui Ponta.
In plus,a fost colaborator al lui CTP(renumit si el ca incisiv) si a lucrat la bbc-Budapesta si asa zisul bbc-Bucuresti
Nu rezulta chiar exact,drept pentru care solicit sprijin : la filaturile din aceste orase sau la posturile de radio?
14 noi, 2014
cantautor
1.omul de paie al lui Basescu?
Victor Ponta şi Klaus Iohannis au stat aproape unul lângă altul, la singura confruntare televizată din turul doi de la alegerile prezidenţiale din 2009. Geoană îl prezenta pe Klaus Iohannis ca pe „garantul ieşirii României din criză”.
In 2009, Victor Ponta era purtătorul de cuvânt al campaniei lui Mircea Geoană.
2.aia cu mutatul...este valabila si pentru formatiunea lui Cunescu?
3.mi-a placut exprimarea aia cu vulgul....sunt convins ca au inteles-o si cei 7,4 milioane de romani,mare parte din ei facand parte din categoria asta si cu spijinul PSD-ului,implicit si al lui Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ