Frăția evazioniștilor spumegă

| 31 mar, 21:19

Acești pseudo-jurnaliști, care până acum îl atacau pe Ponta că ar vrea mărirea taxelor, în loc să strângă mai mulți bani din combaterea evaziunii, au întors acum armele la ordinul celor care îi plătesc, tocmai pentru că a declarat război evazioniștilor. Nu mai vorbim de presă, de informarea corectă a cetățenilor. Vorbim deja de propagandă, de dezinformare, de o încercare de subminare a autorității.

Acțiunile ANAF din ultima perioadă au început să irite anumite instituții mass-media. Coincidență sau nu, este vorba fix de acele publicații sau televiziuni care fie au datorii la stat, fie au patronii acuzați de evaziune fiscală.

Peste noapte, România s-a transformat din „țara în care nu se dă doi bani pe lege” în „țara în care legea e luată prea în serios”, iar ANAF este victima cruciadei acestor instituții media, care, culmea, au ajuns să îi apere pe evazioniști.

Citește și:  Victor Ponta vine în sprijinul firmelor care au fost închise de ANAF pentru un plus/minus de 300-500 de lei

Am văzut tot felul de informații false despre abuzuri ale inspectorilor anti-fraudă, care ba au confiscat urzici, ba au dat amenzi pentru sume de 3 lei, ba au închis cofetării. Ce să vezi, de fapt nu a confiscat nimeni urzici, ăia 3 lei erau de fapt vreo 1600 (și asta la încasările dintr-o singură zi!), iar cofetăria respectivă a negat zvonurile cum că ar fi fost închisă de inspectorii antifraudă pe propria pagină de Facebook!

Evazioniștii din această țară spumegă și și-au găsit aliați în presă. Îi vrem băgați la beci pe toți politicienii anchetați de DNA, dar pe evazioniști ar fi bine să îi scape Statul, să îi lase, că nu e ca și cum au furat din buzunarele noastre. Greșit! Este exact la fel!

Acești pseudo-jurnaliști, care până acum îl atacau pe Ponta că ar vrea mărirea taxelor, în loc să strângă mai mulți bani din combaterea evaziunii, au întors acum armele la ordinul celor care îi plătesc, tocmai pentru că a declarat război evazioniștilor. Nu mai vorbim de presă, de informarea corectă a cetățenilor. Vorbim deja de propagandă, de dezinformare, de o încercare de subminare a autorității unei instituții care nu face decât să aplice legea și să aducă mai mulți bani la buget!

Citește și:  Controalele ANAF dau rezultate: Numărul caselor de marcat a crescut cu 24%

Trist este și faptul că evazioniștii și-au găsit aliați și printre politicieni. Cum să îmi ceri tu, Monica Macovei, să pichetez sediile ANAF pentru că instituția asta în sfârșit își face treaba? Cum spui tu că aperi statul de drept și Justiția și în același timp îi aperi pe hoți? Vorba aia, cine fură azi un ou, mâine va fura un bou. Toți acești „mici evazioniști” nu ne vindeau nouă produse mai ieftine, ci le vindeau la prețul cu toate taxele incluse. Doar că acei bani nu se duceau la buget, ci în buzunarele lor, se tansformau în automobile luxoase sau vile. Nu v-ați întrebat niciodată cum de a reușit buticarul din colț să-și cumpere BMW dintr-o amărâtă de gheretă?

Lucrurile se schimbă și se schimbă în bine. Zilele trecute, la chioșcul de la parterul blocului, vânzătoarea a strigat după mine să iau bonul fiscal. Până mai ieri, nici măcar nu știam că au casă de marcat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 09:58
george stoica
PSD vs. PNL. Cine își pedepsește mai tare corupții?
Ciprian Stan

20 mar, 2015
Am citit cu mare interes articolul tau.
Intrebare:Darius V,fostul ministru de finante,arestat la domiciliu,si-a pierdut functia politica?
Daca da,mai este in PSD?
01 apr, 09:17
avramescu lucica
evazionistii
foarte bine face ANAF-ul ,dar atatia ani acelsi anaf a luat spaga de la acesti evazionisti pe care o dirija spre sefii lor, pana la Basescu,care acu m se da mare aparator al acestor comercianti!S-ai execute da-i dracului ca s-au imbogatit de 25 de ani si nu i-a deranjat nimeni>ponta e singurul care a indraznit,bravo lui!
01 apr, 08:02
cantautor
cand tuseste PONTA se pare ca stranuta si ai lui Ghita!!!!
ministrul Finantelor in Guvernul Ponta este acuzat ca si-a insusit aproape 2 milioane de euro
se pare ca nu poate justifica 100 tablouri,3 kg de aur,aprox 100000 dolari
seful ANAF nu da bon fiscal la hotelul sotiei
buticarul din colt,nativ inteligent,stia acest lucru
Ciprian Bran,ori esti ipocrit,ori propagandist prost ori esti sarac cu duhul
01 apr, 08:17
george stoica
Vanzatorul buticar evazionist versus familia sefului ANAF
Dle Ciprian Pulifrici,pana te opintesti tu sa compilezi un articol,pana si cel mai penal guvern din Romania si-a dat seama ca nu este ceva in regula..
dupa ce se vor face modificarile,astept un articol la fel de pupincurist
ps:am trecut pe la hotelul sefului ANAF,vanzatoarea nu a stirgat dupa mine,banuiam ca nu are casa de marcat,acum sunt sigur
ia de aici:
Activitatea unei firme va fi suspendată de ANAF doar dacă diferenţa de bani găsită în plus sau minus va fi de 300 lei sau de 500 lei, cuantumul urmând să mai fie discutat. Totodată, decizia de suspendare va putea fi revocată în aceeaşi zi dacă este achitată o amendă reprezentând de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate.
01 apr, 11:46
liviuioan
--FRISOANELE TATUCULUI--
Si--cantautorii pot fi cretinei--mai ales de 1 APRILIE . Piedut prin parlament si nederanjand pe nimeni--DARIUS--ar mai fi dus-o o perioada mai lunga de timp si n-ar fi starnit musuroiul --CONSTRUCTORILOR--TRIPLETA B ( BLEJNAR-- BASESCU---BERNA ) . Tatucul--a sezizat pericolul cand acelasi DARIUS--a acceptat sa fie TITULAR si copilasul de suflet nasit de purtatorul de rucsac de pe timpul lui NASTASE---marele geo-polo---COSMINEL GUSAT---A CALCAT PE BEC .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ