Victor Ponta vine în sprijinul firmelor care au fost închise de ANAF pentru un plus/minu de 300-500 de lei

| 31 mar, 19:24

Guvernul intenționează să modifice legislația privind procedurile ANAF referitoare la suspendarea activității firmelor în cazul în care acestea au fost găsite cu sume de bani încasate în neregulă, în plus sau în minus, a anunțat, marți, premierul Victor Ponta.

"Pe de o parte, susțin toate eforturile și îmi asum și criticile pentru acțiunile de combatere a evaziunii fiscale. În același timp, evident, și vă dau un singur rezultat care poate fi semnificativ — în primele trei luni ale acestui an au crescut cu 25% societățile care au case de marcat. În trei luni de zile. Cred că sunt casele de marcat de prin 2005 — 2006, nu mai știu când au fost introduse. Și în trei luni de zile un sfert din societăți s-au hotărât să aibă case de marcat, ceea ce e foarte bine. (...) Nu vreau să picăm în extrema cealaltă, a unor abuzuri și a unor lucruri duse la extrem. Motiv pentru care, împreună cu șeful ANAF și cu ministrul Justiției, am decis ca, dacă putem chiar în ședința de joi, dacă nu marți (săptămâna viitoare — n.r.) să facem niște reglaje: vreau să rămână în continuare un Fisc foarte puternic și foarte hotărât în combaterea evaziunii fiscale, dar putem să introducem trei prevederi care țin de reglaj și de îndepărtarea oricăror excese", a declarat premierul, care a participat la conferința de lansare în dezbatere publică a proiectului de act normativ privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, organizată la Ministerul Justiției.

Citește și:  Controalele ANAF dau rezultate: Numărul caselor de marcat a crescut cu 24%

Ponta a menționat că prevederile avute în vedere de Guvern se referă la modificarea aplicării măsurii de suspendare a activității unei companii dacă diferențele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 de lei.

"90% din ce s-a prezentat (de către mass-media — n.r.) cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat. Și pentru acelea 10% adevărate cred că putem (pune — n.r.) clar în ordonanță că plus/minus 300 de lei se plătește doar amendă. Doi — atunci când se ia măsura suspendării activității, aceasta să poată fi revocată în aceeași zi dacă se plătește o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Ai 400 de lei în plus în casă, plătești 4.000 de lei și, prima dată, te iert. A doua oară, asta rămâne să discutăm. Putem să punem de 20 de ori suma respectivă și a treia oară să nu mai existe niciun fel de amendă pe care să poți să o plătești și să se suspende activitatea. Ideea este, repet, pe de o parte eu cred că toată lumea trebuie să-și plătească taxele și să fie riguroasă în acest sens și este și un mod de educare a publicului, un respect față de obligațiile noastre. În al doilea rând, nu cred că trebuie să ducem lucrurile la absurd, așa cum se duc în alte situații. Și de aceea, dacă Ministerul Justiției aprobă propunerile ANAF, putem să facem alte reglaje", a explicat premierul.

Tag-uri: ANAF, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ