Victor Ponta: România este dispusă să se implice să găzduiască orice fel de capabilități se decid la nivel NATO

| 31 mar, 21:29

România este dispusă să se implice să găzduiască "orice fel de capabilități se decid la nivel NATO", a declarat, marți, premierul Victor Ponta.

"Tot ceea ce vă pot eu spune în acest moment, era și ministrul Apărării acolo, și șeful Marelui Stat Major, domnul Ciucă, este faptul că România este dispusă să se implice să găzduiască orice fel de capabilități se decid la nivel NATO.

Mai mult de atât nu am voie să vă spun ", a declarat premierul Ponta, întrebat de presă, la plecarea de la Ministerul Justiției, dacă discuțiile cu generalul Philip Breedlove s-au referit la amplasarea pe teritoriul României a unor baze noi sau aducerea de către NATO de armament greu.

Citește și:  NATO ar putea să aducă tehnică grea de luptă în România

Șeful Guvernului a adăugat că, în discuțiile avute cu Comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove, l-a asigurat că, pe plan intern, există tot sprijinul politic pentru ca "România să-și îndeplinească toate obligațiile sale care țin de partea de securitate".

"Eu l-am asigurat pe generalul Breedlove de două lucruri. În primul rând, de faptul că în România există tot sprijinul politic, știu că s-a văzut și cu președintele, și l-am asigurat de faptul că și în Parlament există tot sprijinul politic pentru ca România să-și îndeplinească toate obligațiile sale care țin de partea de securitate. Adică, să aibă resursele financiare pentru cele două centre care se vor organiza în România de către NATO, toate operațiunile și toate exercițiile comune și inclusiv partea de dotare a armatei române.

Anul viitor, avem primele 12 avioane multirol, dar vom avea și altele. Și e important, și asta l-am asigurat, deși nu ne este ușor, există un consens politic pe această temă", a mai declarat prim-ministrul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Victor Ponta l-a primit marți, la Palatul Victoria, pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove, prilej cu care șeful Guvernului român "a mulțumit pentru angajamentul NATO în consolidarea capacității de apărare a României și a reconfirmat angajamentul țării noastre pentru îndeplinirea obligațiilor asumate ca stat membru NATO".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ