Iohannis preia din conceptele lansate de Ponta - România, hub regional

| 31 mar, 12:08

Președintele Klaus Iohannis a decis să-și demonstreze apropierea față de viziunea pentru România definită în ultimii ani de premierul Victor Ponta într-un mod cât se poate de concret - preluând aproape literă cu literă din mesajele acestuia.

Toamna trecută, în programul său pentru campania prezidențială, Victor Ponta și-a anunțat intenția de a urma o viziune modernă de dezvoltare a României, care ar însemna transformarea țării noastre într-un „centru industrial european”, un „hub tehnologic în Europa Centrală și de Est” în domeniul IT și un „lider regional în energie”.

Luni, cu ocazia participării la Forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic SUA - Romania", președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații care dezvăluie o viziune similară cu cea a premierului, cu o serie de obiective și concepte poate chiar „împrumutate” din programul lui Victor Ponta.

Iohannis a subliniat, la fel ca premierul, că domeniile energiei, infrastructurii și IT "ar trebui să fie prezente pe o listă scurtă de arii prioritare" pentru investițiile americane.

În acest sens, țara noastră "ar putea deveni un hub al investițiilor americane în regiune", o expresie preluată de Iohannis aproape textual din proiectul prim-ministrului.

Comparațiile nu se opresc aici. Iohannis a adăugat luni că domeniul energetic este unul esențial, în condițiile în care "energia a devenit o armă politică, iar urmărirea independenței energetice este cel mai bun mijloc de apărare și prevenire a vulnerabilităților".

Ideea folosită acum de Iohannis în discursuri a fost transmisă de Victor Ponta încă din luna octombrie 2013, când a declarat că "acum nu se mai duc războaie cu rachete, cu tancuri şi cu avioane, ci unul din marile războaie este cel pentru energie", referindu-se la nevoia României de a-și obține independența energetică.

Așadar, deși în timpul campaniei din toamnă Iohannis și Ponta au încercat să aibă programe cât se poate de diferite, există unele concepte și direcții pentru viitor care fac parte dintr-o viziune comună a președintelui și premierului, definită inițial de Victor Ponta - "România, hub regional".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 apr, 11:01
Ponta nu are idei
Ponta nu are idei, Ponta fura idei, deci este imposibil ca cineva sa fure o idee originala de la Ponta... Este posibil ca Ponta sa fi furat, inca de pe vremea cand USL-ul exista (oficial, ca se pare ca inca exista) aceste idei de la Iohannis, iar acum cel din urma si le revendica!
31 mar, 13:15
Palada Pufosul
foarte bine George...bine zis,bine scris,bine retribuit
urmeaza ca Iohannis sa preia de la Ponta ideile de baza din teza de doctorat
te astept la casierie ,la PSD
31 mar, 12:13
Spineanu
Cea mai apreciata oferta de lucru!
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ