Guvernul modifică Legea Educaţiei pentru a stabili cum se poate renunța la titlul de doctor

| 29 dec, 2014

Legea educaţiei naţionale va fi modificată de Guvern, prin introducerea unui articol care va conferi titularilor unui titlu de doctor dreptul să renunţe la acest titlu în baza unei cereri adresate Ministerului Educaţiei, în condiţiile în care legislaţia actuală nu reglementează o astfel de situaţie.

"În prezent, legislaţia nu prevede ce se întâmplă în cazul în care o persoană vrea să renunţe la titlul de doctor. Acum, această procedură va fi reglementată din punct de vedere legal", au declarat surse oficiale, scrie RomâniaTV.net.

Pe agenda şedinţei de luni a Guvernului a fost introdus un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică Legea educaţiei naţionale şi OU privind asigurarea calităţii educaţiei.

Legea va fi modificată după ce, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 2014
Romeus Broc
Proiect OU la Legea Educatiei
Nu prin ordonanta de urgenta se recunoaste ca ai plagiat, d-le Ponta,
ci prin recunoastere publica, iar titlul sa-ti fie retras de catre cel care
te-a ''pus in posesie" , adica Universitatea Bucuresti.
P.S. :ma bucur de infrangerea suferita pe 16.11.2014

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ