Moise Gurist, propagandistul teverist al lui Ghiniohannis

| 25 oct, 2014

Scrierea e memorabilă și merită pusă la păstrare. Nu mult, ci doar până peste un an, doi când distinsul campion al imparțialității jurnalistice pe bani publici se va ruga de sănătatea DNA, să nu cumva să ajungă ”ca pe vremea lui Băsescu și Morar”.

Distinsul jurnalist Moise Guran s-a săturat de temele economice și a comutat pe cele politice. În primă fază, propagandă partizană. Cel care se dădea de ceasul morții că TVR va pierde un campion al imparțialității, prin scoaterea sa din grila de programe, și-a dat măsura imparțialității pe blogul propriu, unde face o apologie a DNA.

Nu oricum, ci exact cum sună indicațiile de la Cotroceni: corupții la stânga, imaculații la dreapta. În opinia prezentatorului care se pretinde imparțial în emisiunea sa de la TVR, DNA dă o luptă politică pentru supraviețuire în această campanie. Da, ați înțeles bine, Guran ne explică cu subiect și predicat implicarea unei instituții a statului în campania electorală, dar nu oricum ci la baionetă și fără șanse, împotriva unui ”kamikaze”.

Citeşte şi: Ipocrizia lui Iohannis – după ce nu a reușit să saboteze România strânge din dinți

Cine este misteriosul personaj dispus să obțină victorii militare prin suicid, Guran nu mai are curajul să spună – dovadă că totuși mai există o oarecare prestanță a Justiției în România. Nu este însă greu de ghicit care este iapa pe care încearcă s-o convingă Guran, prin transformarea șeii în tobă.

Dacă Moise Guran dorește să se specializeze pe anchete judiciare și viață judiciară, îl înțelegem. Dar s-o facă articulat și să nu-i neglijeze de pildă pe cei de la ANI în raport cu colegii de la DNA. Despre DNA care se luptă să nu ajungă -cum zice chiar imparțialul prezentator al televiziunii publice- ”ca pe vremea lui Năstase și Amărie”, scrie o întreagă epopee cu o relativă legătură cu realitatea înconjurătoare.

Citeşte şi: Și dacă Iohannis este declarat incompatibil. Va plăti ACL din buzunar repetarea alegerilor?

Căci, de exemplu, nu-l putem crede pe Guran, în rest un om atât de serios, când afirmă că ”Cei care azi spuneţi că DNA-ul e manevrat politic, căutaţi-l pe Iosif Pop, un bancher ridicat cu mascaţi, în 2002, de către PNA-ul lui Năstase doar pentru a pune o ordine politică în sectorul financiar. Întrebaţi cum îi dirijau, pe atunci, procurorii pe martori împotriva unor ţinte stabilite într-un mod sinistru în sfere obscure ale unei puteri mafiote care conducea, tot pe atunci, România.”

Citeşte şi: Iohannis fuge cât poate de Justiție

Dar probabil că Moise Guran se reprofilează nu numai pe subiecte politicie dar și pe roman polițist, un gen care vinde bine, indiferent de conjunctură. Orice apropou e bun, cât timp poate fi lansat la adresa lui Victor Ponta, dar nu-l jenează cu nimic pe onorabilul Klaus Iohannis, cpci Guran nu suflă o vorbă despre ANI.

Scrierea e memorabilă și merită pusă la păstrare. Nu mult, ci doar până peste un an, doi când distinsul campion al imparțialității jurnalistice pe bani publici se va ruga de sănătatea DNA, să nu cumva să ajungă ”ca pe vremea lui Băsescu și Morar”.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 oct, 2014
Sergiu Nistor
Moise Guran
Andreiule,tu de unde aparusi tata? N-am auzit de matale.Esti partizan Ponta?Iti vand un pont:las-l ca e prea prost pentru o persoana publica. Moise Guran este un economist remarcabil,sunt de acord cu tine,a sters pe jos cu Ponta cand s-au intalnit la TVR1,dar vina este a lui Ponta ca e prost,nu alui Guran ca e destept
25 oct, 2014
katy
ATUNCI SA SE OCUPE DE ECONOMIE,NU DE ECONOMIE POLITICA...
25 oct, 2014
Ion
Locuri de munca noi!
Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
25 oct, 2014
Petru C
Domnule Andrei Pop specialist in ........ citeste romane istorice.
Lasa pe cei care se pricep si au coloana verticala sa ne deschida si noua ochii cu ce se intampa in tara asta amarata.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ