Iohannis fuge cât poate de Justiție

| 24 oct, 2014

Judecând după modul în care a acționat din punct de vedere procesual în raport cu recursul introdus de ANI, Klaus Iohannis este perfect conștient că este posibil să fie declarat incompatibil de ICCJ.

ICCJ va judeca luni solicitarea depusă de ANI pentru devansarea termenului la care urmează să înceapă efectiv procesul în care Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinția României, este acuzat de incompatibilitate. Și, fără îndoială, în așteptarea acestui termen, prezidențiabilul ACL simte fiori reci pe șira spinării. De ce? Ei bine, fiindcă domnia-sa se teme de o decizie a justiției.

Sigur, la nivel declarativ, Klaus Iohannis și oamenii din jurul său susțin contrariul, pornind de la faptul că în primă instanță primarul Sibiului a avut câștig de cauză în fața ANI. Și, totuși, în ultimii ani, au existat nenumărate cazuri când, la recurs, deciziile instanțelor inferioare au fost complet infirmate. Așa încât nu ar fi deloc de neconceput ca ICCJ să dea o decizie defavorabilă lui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Programul economic al lui Iohannis - povești cu zâne

De altminteri, judecând după modul în care a acționat din punct de vedere procesual în raport cu recursul introdus de ANI, prezidențiabilul ACL este perfect conștient că este posibil să fie declarat incompatibil de ICCJ. Klaus Iohannis nu se simte deloc nevinovat și nu simte că are legea de partea sa. Și, tocmai fiindcă avea această sabie a lui Damocles deasupra capului și se tema că ea ar putea să îl scoată din cursa pentru Cotroceni, Klaus Iohannis a încercat, prin avocații săi, să tergiverseze cât mai mult procesul. Dovadă faptul că a depus mereu la limită actele necesare pentru ca procesul să intre în faza de judecată, sau că nu a ridicat niciun deget pentru a urgenta soluționarea acestuia, sperând fără îndoială că ANI va proceda de o manieră similară.

Din nefericire însă pentru prezidențiabilul ACL, ANI a acționat tocmai pe dos, solicitând urgentarea procesului. Așa încât, dacă luni ICCJ va decide să aprobe această cerere, dosarul în care Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate va mai face un pas către decizia finală. Ceea ce ridică întrebarea ce se va întampla dacă Iohannis va fi declarat într-un final incompatibil.

Sigur, există încă multe discuții despre ce se va întâmpla cu procesul dacă Iohannis ar fi ales președinte al României. După unii, procesul s-ar întrerupe, după alții, el ar continua.

Citeşte şi: Sondaj – atacurile nu se prind de Ponta. Victorie clară în fața lui Iohannis

Dacă însă luăm varianta cea mai puțin favorabilă lui Klaus Iohannis, în care dosarul și-ar urma cursul firesc, iar domnia-sa ar fi declarat incompatibil, constatăm că într-o asemenea situație România s-ar găsi într-o situație fără precedent, nu doar pentru istoria noastră post-decembristă, ci chiar pentru Uniunea Europeană.

Iar faptul că prezidențiabilul ACL nu are nicio reținere în fața unei perspective care ar însemna că face efectiv de râs țara pe care aspiră să o conducă, demonstrează românilor de ce nu merită să fie Președintele României.  Fiindcă, nu-i așa, un șef de stat ar trebui să pună mai presus de orice interesul național și binele general.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
cantautor
nu cred ca fuge mai tare decat Ponta,Hrebenciuc,Sarbu,Adam....
ziceati ca este lent...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ