Robert Turcescu: Am fost ofiţer acoperit

| 21 sep, 2014

Robert Turcescu a postat pe blogul lui, iar apoi a întârit într-o emisiune la B1TV, documente din care reiese că a fost (mai este) angajat al Ministerului Apărării Naţionale, completând că a fost ofiţer acoperit.

Robert Turcescu a postat duminică pe blog următorul text, însoţit de câteva fotocopii: "Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor".

Din documentele postate, fotocopii a căror autenticitate este susţinută deocamdată doar de Robert Turcescu, reiese că jurnalistul a fost angajat al Ministerului Apărării, cu grad de locotenent-colonel. El a completat că a lucrat ca ofiţer acoperit, fără să precizeze pentru care din serviciile Armatei (intern sau extern). Din documente mai reiese şi că el ar fi fost plătit, în 2012, cu sume cuprinse între 2.200 şi 2.400 de lei.

El a prezentat această dezvăluire ca pe o eliberare: "Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez. Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documente. (...) Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica. Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele", a spus Robert Turcescu.

Totuşi, în emisiunea de la B1TV a punctat la un moment dat că a primit documentele respective de la o persoană a cărei identitate nu a precizat-o

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ