RomaniaTV: MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din închisoare

| 23 iul, 2014

Dosarul Băsescu BerceaMircea Băsescu a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru România TV. Fratele preşedintelui a vorbit despre relaţia cu familia lui Bercea Mondial, condiţiile de detenţie şi despre reacţia fratelui lui, preşedintele Traian Băsescu, după ce a fost arestat.

Reporter: Vă simţiţi vinovat cu ceva?

Mircea Băsescu: Nu mă simt vinovat cu nimic. Am luat totul ca pe o glumă. De exemplu, când pe film spun "la mine au ajuns 250.000" fac o pauză după care continui "mi s-a pus mormanul de dolari". Acei bani erau însă luaţi de Căpăţână, care temanându-se de membrii familiei Bercea m-au transformat pe mine în intermediar, ca să îi restitui eu. Din acest motiv au refuzat să dea filmele originale, fiindcă s-a umblat pe ele. Oricum, nu cred că mi se trage de la finii mei, cred că este mâna altcuiva.

Citeşte şi: Traian Băsescu reacţionează la acuzaţiile familiei Bercea

Reporter: Cum i-aţi cunoscut pe membrii familiei Bercea Mondial?

Mircea Băsescu: Prin intermediul lui Marian Căpţână. Căpăţână venea mereu la mine la firmă, aveam relaţii de afaceri de mai mult timp. La una dintre vizite, în 2010, a venit însoţit de Sandu Anghel şi la sfârşitul discuţiilor m-a întrebat : "Nu vrei să-mi botezi o nepoată?" La început am ezitat dar el mi-a înşirat o listă cu copii botezaţi de nume sonore. Unul botezat de Stolojan, altul de fostul preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Bucureşti, de preşedintele Tribunalului Craiova şi mulţi alţii . I-am spus: "Lasa-mă să mă gândesc, să vorbesc cu soţia." În aceeaşi zi m-am întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Teodosie şi i-am povestit ce mi se cere. "Eu te sfătuiesc să botezi, să faci o pomană", mi-a zis. A doua zi i-am dat răspunsul lui Sandu Anghel, că accept să fiu naşul nepoatei lui. Cererea lui a fost luni sau marţi şi sâmbătă deja s-a ţinut petrecerea. Îi spusesem să nu vină cu sute de oameni aşa că a dat o masă la un restaurant. A fost într-un cadru mai intim. Eu i-am spus "uite ce se spune la televizor, că eşti interlop şi ai multe dosare penale". Finul mi-a răspuns că nu are niciunul, că a primit NUP la toate.

Citeşte şi: Mircea Băsescu – pericol public. Traian Băsescu – nu ştia nimic

Citeşte continuarea pe RomaniaTV.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ