SIMONA HALEP - SVETLANA KUZNETSOVA 6-2, 6-2. Simona, în SEMIFINALE la ROLAND GARROS

| 04 iun, 2014

SIMONA HALEP - SVETLANA KUZNETSOVA a fost meciul care i-a adus jucătoarei din Constanţa cea mai mare performanţă din carieră: calificarea în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o pe rusoaică cu 6-2, 6-2.

Simona Halep va juca în semifinală cu Andrea Petkovic, care a învins-o cu același scor pe SARA ERRANI: 6-2, 6-2. Cealaltă semifinală este Maria Sharapova - Eugenie Bouchard.

După 2 ore de amânare din cauza ploii, aflată în faţa unei noi premiere din cariera sa, Simona Halep avea în faţă o adversară cu 6 ani de experienţă la înalt nivel mai mare, dar şi câştigătoare a turneului de la Roland Garros, Svetlana Kuzneţova impunându-se pe terenurile de la Port d'Auteuil în 2009. Meciul, însă, a dovedit că jucătoarea mai matură a fost chiar românca, deloc afectată de inerenta tensiune a acestei situaţii: a servit foarte bine, îngrijit, şi-a făcut cu brio jocul elaborat, cu schimbare de direcţie şi de efecte imprimate mingei, se arată într-un comentariu Agerpres.

Primul set, câştigat de Simona Halep în numai 33 de minute, a început cum nu se poate mai bine pentru jucătoarea româncă, un break, pe care părea să-l fi consolidat cu primul său serviciu, urcând la 2-0. Kuzneţova, însă, a mizat pe forţa ei fizică evident superioară (1,74 m, 73 kg), lovind cu toată puterea, pentru a egala la 2. Din acest moment, însă, constănţeanca a schimbat din nou registrul tactic, în favoarea ei, a iuţit jocul, luând mingile din urcare, cu mult slice sau tăiate, pentru a pune unul după altul 4 ghemuri: 6-2. 

Înaintea celui de-al doilea set, jucătoarea din Rusia, fostă câştigătoare a turneului de la Paris, în 2009, a solicitat pauză medicală, revenind de la vestiare cu un bandaj la coapsa stângă, afecţiunea fiind cauzată, probabil, şi de numeroasele lovituri contre-pied cu care Halep şi-a măcinat adversara. Ceea ce nu a împiedicat-o pe rusoaică să se opună cu toate puterile (setul 2 a durat 46 minute), dar nu a putut străpunge barajul de nepătruns al Simonei Halep în această zi excepţională pentru ea şi pentru tenisul românesc.

În urma victoriei de miercuri, Simona Halep (22 ani, 4 WTA) a preluat conducerea (3-2) în meciurile directe cu Kuzneţova (28 ani, 28 WTA). Halep a învins-o pe rusoaică în 2011, în primul tur la Toronto (4-6, 6-4, 6-3) şi anul trecut la Roma, tot în primul tur (6-1, 6-1), în timp ce Kuzneţova câştigase prima loc confruntare, în 2011, la Miami, în turul secund (6-0, 6-4), iar recent, la Stuttgart, a eliminat-o pe româncă în optimile de finală la Stuttgart cu 7-5, 7-6 (4).

În semifinale la Roland Garros, Simona Halep va juca împotriva germancei Andrea Petkovic (N.28), care a învins-o miercuri, în sferturi, pe italianca Sara Errani (N.10) cu 6-2, 6-2.

În confruntările cu Petkovic, Simona Halep conduce cu 2-1, în urma victoriilor obţinute în 2013, la Nurnberg, în finală (6-3, 6-3), şi în turul doi la Tokyo (7-6, 6-3). Singurul succes al jucătoarei germane datează din 2009, în sferturile de finală ale challenger-ului feminin de la Bucureşti (6-2, 7-6).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ