Udrea şi Macovei îşi coordonează comunicarea

| 21 sep, 2014

Evenimentul care a marcat acest final de săptămână a fost, fără îndoială, lansarea oficială a candidaturii lui Victor Ponta în competiţia prezidenţială. Cum întreaga mass-media a fost concentrată asupra lansarii care a a vut loc pe Arena Naţională, candidaţii de pe zona de dreapta au încercat să speculeze şi ei, fără prea mult succes însă, evenimentul care l-a avut drept principal protagonist pe Victor Ponta.

Prima care l-a luat la ţintă pe Victor Ponta a fost nimeni alta decât Monica Macovei. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul ministru al Justiţiei din timpul guvernării portocalii a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa premierului. "Bucurestiul e paralizat, într-o zi de sâmbătă, pentru că micul Ceaușescu ține să își serbeze ziua pe Stadionul Național. Bulevardul Basarabia și împrejurimile, Dristor, Piața Muncii sau Bulevardul Mihai Bravu...un sfert din oraș blocat ca pe vremuri, la 23 August. Mărețe realizări îi urăm tovarașului Victor Ponta, iubit conducator și fiu al patriei, fierbinte și adâncă recunoștință pentru toate cele ce le faci pentru noi!", notează Monica Macovei.

În aceeaşi zi, cealaltă candidată la prezidenţiale, Elena Udrea, îl atacă în acelaşi registru pe Victor Ponta. "Prin lansarea candidaturii pe fostul stadion 23 august, Victor Viorel Ponta face eforturi să se ridice la statura de pigmeu a lui Kim Jong Un. Numai în Coreea de Nord mai au loc astfel de manifestaţii. E evidenţă dorinţa sa de a începe construirea cultului măreţului conducător. Toţi străinii care vor vedea imaginile cu Ponta se vor întreba dacă România s-a întors în comunism", a scris Udrea pe Facebook.

Citeşte şi: Preşedintele Băsescu a semnat pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale

Mai întâi, este cât se poate de evident ca aşa-zisele conflicte de pe zona de dreapta a eşicherului politic sunt doar gogoriţe aruncate pe piaţă pentru a păcăli electoratul. În realitate, toţi candidaţii Dreptei au girul lui Traian Băsescu, de aici şi sincronizarea comunicării între Monica Macovei şi Elena Udrea precum şi mesajele izbitor de asemănătoare pe care Traian Băsescu sau Klaus Iohannis le-au transmis în repetate rânduri în ultima perioadă. Chiar dacă Monica Macovei mimează un aşa-zis conflict cu Traian Băsescu în timp ce Elena Udrea este ca şi până acum cea mai fidelă colaboratoare a şefului statului, ambele nu sunt altceva decât portavocea unui preşedinte care se pregăteşte să iasă din politica la nivel înalt pe uşa din dos. În momentele esenţiale din pre-campanie şi probabil ulterior în campanie, toţi candidaţii Dreptei fac front comun împotriva lui Victor Ponta, demonstrând că răspund la ordinele lui Traian Băsescu.

În egală măsură, logica atacurilor de sâmbătă a fost şi aceea de a crea un bruiaj care să pună într-o lumină nefastă lansarea lui Victor Ponta. Împreună, candidaţii Dreptei nu ar fi capabili să adune 70.000 de simpatizanţi la un astfel de eveniment. Iar când capabilităţile tale electorale sunt mult sub cele ale adversarului, singura soluţie pe care o ai la îndemână este aceea de a-ţi discredita oponentul, prin analogii neinspirate cu fostul regim comunist. Doar că toate aceste încercări de campanie negativă vor avea în cele din urmă un efect de bumerang asupra celor care le orchestrează, în condiţiile în care românii sunt pe deplin conştienţi că Traian Băsescu&Co. sunt singurii responsabili de deteriorarea nivelului de trai dintre 2010-2012.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta, un nou Kim Jong-Un. Va fi vai de noi cu un preşedinte ca el

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 sep, 2014
diana_napoca
Ponta asta al tau este de-a dreptul scarbos!!!Provoaca greata ,un sobolan rosu care se crede mantuitorul Romaniei!Asa sa va ajute Dumnezeu!
21 sep, 2014
anca
electorale
Daca Udrea strangea un stadion de oameni s-o aplaude, Basescu s-ar fi imbatat de fericire!!! El priveste spre Coreea dar nu si spre Occident cand e vorba de mitinguri electorale. Nu merita atentie...
21 sep, 2014
ionescu
Ce spui este speculatie, impresie personala etc.
Pana un alta Ponta a fost acolo unde a fost impreuna cu 50-60-70000 de oameni adusi special sa-l sustina Asemanarea cu Ceausecu este evidenta cu singura deosebire ca Ceausescu era mult mai destept..
22 sep, 2014
Dani
Daca! Din fericire insa, toti candidatii dreptei au avut macar atita bun simt incit sa isi depuna oficial candidatura intr-o atmosfera mai sobra, care sa nu se suprapuna altor domenii de activitate ale cetatenilor, fara osanale si oameni adusi de sindicate cu forta la miting. Nici dupa candidatii dreptei nu ma dau in vint, dar pe Tonta chiar il dispretuiesc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ