15 lucruri fascinante pe care nu le știai despre corpul uman

| 13 iun, 2014

În goana după descoperirea celor mai impresionante mistere, de cele mai multe ori uităm că omul este un miracol. Corpul uman este mașinăria aproape perfectă, concepută și dezvoltată pentru a efectua cele mai complexe acțiuni. Din cele mai vechi timpuri și până în prezent s-au descoperit numeroase lucruri fascinante despre corpul uman, care nu a încetat să impresioneze prin complexitatea sa.

Pentru a ne înțelege mai bine, vă prezentăm mai jos cele mai fascinante lucruri despre corpul uman:

1. Corpul uman produce aspirina. Ultimele studii în domeniu demonstrează că organismul este capabil să producă aspirina. Consumul de legume și de fructe favorizează acest proces.

2.Amprenta limbii fiecărei persoane este unică. În cazul în care ar dispărea amprentele digitale, persoanele ar putea fi identificate după limbă.

3. Când o persoană moare auzul este ultimul simt perceput. Văzul este primul care dispare.

4. Testiculele unui bărbat produc 10 milioane de spermatozoizi în fiecare zi, îndeajuns de mulţi pentru a repopula întreaga planetă în doar şase luni.

5. Celulele care compun creierul uman pot absorbi de până la 5 ori mai multă informaţie decât cuprinde toată Enciclopedia Britanică.

6. În 30 de minute, corpul uman elimină destulă căldură pentru a fierbe doi litri de apă.

7. Dacă toţi cei 600 de muşchi ai corpului uman s-ar încorda în acelaşi timp şi în aceeaşi direcţie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.

8. Ovarele conţin aproape jumătate de milioane de ovule, totuşi doar 400 vor avea ocazia de a da naştere unei vieţi noi.

9. Din punct de vedere fizic o femeie poate naşte treizeci şi cinci de copii de-a lungul vieţii.

10. În corpul uman există suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri şi sunt mai mult de 12.000 de km de vase de sânge.

11. Persoanele dreptace trăiesc, în medie, cu noua ani mai mult decât cei stângaci.

12. Un creier uman generează mai multe impulsuri electrice într-o zi decât toate telefoanele mobile din lume. Spre deosebire de impulsurile telefoanelor mobile, cele generate de creier nu poluează mediul înconjurător.

13. Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate înmagazina 280 de catralioane de biţi de memorie.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ