15 persoane au fost arestate preventiv în dosarul Romprest

| 08 mai, 09:59

Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a 15 persoane implicate în dosarul ce vizează compania Romprest. Cererea DIICOT de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Florian Walter a fost amânată până pe 15 mai, conform B1TV.

Inculpaţii Marin Necula, Grigore Adrian Grigoraş, Iustin Atanasiu Pop, Viorel Paul, Gheorghe Nicolae Paul, Carol Mark Vizi, Arpad József Molnár, Botond Tibor Molnar, Lucia Maria Hotca, Cristian Dumitru Corlan, Cătălin Marian Cărăbăneanu, Marius Florin Avram, Emil Dumitru, Aurelian Oprea şi Costel Matei sunt arestați într-un dosar de evaziune fiscală și de spălare de bani. Decizia judecătorului de la Tribunalul Prahova poate fi contestată la Curtea de Apel Ploiești, a cărei hotârâre este definitivă.  

Există suspiciunea că un grup de 23 de persoane a folosit ca mod de operare reducera artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și uitilizarea de societăți comerciale fantomă pentru realizarea operațiunilor ilicite. Florian Walter a condus aceste circuite financiare. Prejudiciul se ridică la 18 milioane de euro. Cererea procurorilor DIICOT Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele omului de afaceri va fi judecată peste o săptămână, pe 15 mai.

 

Citeşte şi: Patronul Romprest, dat în consemn la frontieră

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ