BOMBĂ! Cel mai căutat milionar din România a fost văzut ultima oară la Monaco

| 12 mai, 20:09

Omul de afaceri Florian Walter, suspectat că a coordonat o reţea specializată în evaziune fiscală şi dat în consemn la frontieră în 6 mai, ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei, la sfârşitul lunii aprilie, iar ultima dată el ar fi fost localizat la Monaco.

Tribunalul Prahova urmează să analizeze, vineri, solicitarea procurorilor de arestarea preventivă.

În cazul în care pe numele lui Walter va fi emis un mandat de arestare, atunci vor putea fi declanşate procedurile de urmărire naţională şi internaţională, au mai spus sursele citate, scrie B1.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Citește și:  DIICOT cere ARESTAREA milionarului Florian Walter


În acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat şi pe unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră, care are calitatea de suspect în acest dosar şi este arestat preventiv într-un alt dosar de evaziune fiscală, instrumentat tot de DIICOT.

Soţia lui Nicolae Capră, Cristina Capră, administrator al uneia dintre firmele implicate în dosar, a fost audiată ca martor.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA.

Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ