Dosarul Romprest: Milionarul fugar Florian Walter a depus 17,9 milioane de lei într-un cont de garanții

| 13 mai, 18:48

Omul de afaceri Florian Walter, cautat de DIICOT intr-un dosar de evaziune fiscala, a depus 17,9 milioane de lei intr-un cont de garantii pentru a scapa de sechestrul pe utilajele si proprietatile imobiliare pus de inspectorii antifrauda, potrivit unor surse din ANAF.

Florian Walter a depus banii la inceputul anului, dupa finalizarea controalelor. Compania Romprest, la care actionar majoritar e Florian Walter, e acuzata de Fisc ca a produs un prejudiciu de circa 4,5 milioane euro, notează Hotnews.ro.

Banii din contul de garantie vor fi executati de statul roman daca va exista o sentinta definitiva a instantelor de judecata.

Citește și:  BOMBĂ! Cel mai căutat milionar din România a fost văzut ultima oară la Monaco


Romprest - companie de salubritate patronata de omul de afaceri Florian Walter - e acuzata ca a produs un prejudiciu de 4,5 milioane de euro la buget prin tranzactii fictive. Fiscul sustine intr-un comunicat ca tranzactiile au fost dezvaluite in urma unor controale ale Directiei antifrauda fiscala in august - decembrie 2014 la Romprest si mai multe firme.

DIICOT a facut miercuri mai multe perchezitii in acest dosar, iar Florian Walter a fost dat in consemn la frontiera. Potrivit unor surse judiciare, Walter ar fi fugit din Romania in urma cu o saptamana, cu cateva zile inainte de declansarea perchezitiilor DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ