Regele asfaltului,Georgică Cornu, a fost plasat în arest la domiciliu

| 14 mai, 22:30

Omul de afaceri Georgică Cornu, reţinut în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro, a fost arestat la domiciliu joi seară. Fostul asociat al lui Cornu, Lucian Caraiman, şi un şofer al grupului de firme Confort vor fi cercetaţi sub control judiciar.

Tribunalul Mehedinţi a decis, joi seară, ca Georgică Cornu să fie plasat în arest la domiciliu, iar fostul asociat al omului de afaceri, Lucian Caraiman, şi un şofer al grupului de firme Confort, deţinut de Cornu, să fie cercetaţi sub control judiciar, în dosarul în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi delapidare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, omul de afaceri Georgică Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, şi un alt reprezentant al societăţilor sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată şi spălare a banilor.

Citește și:  Regele asfaltului din Banat, Georgică Cornu, reţinut de DIICOT

Anchetatorii mai arătau că omul de afaceri Georgică Cornu ar fi iniţiat grupul infracţional organizat în august 2012, ceilalţi doi suspecţi ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului.

“Începând cu 27 august 2012, suspecţii Georgică Cornu şi Lucian Caraiman, reprezentanţi ai SC C&C MH Confort SRL, prin tranzacţii frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societăţii comerciale patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea personală a unui membru al grupării. Din cercetările făcute în cauză a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgică Cornu”, mai arăta sursa citată.

Prejudiciul în acest caz este de 11.990.931,39 lei, reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF Timiş, precizează DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ