William Brînză, sub control judiciar şi cu averea sub sechestru

| 14 mai, 16:56

Procurorii DIICOT au decis joi ca William Brînză, fost deputat și candidat la alegerile prezidențiale din 2014, să fie cercetat sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și sprijinire a unui grup de infracțional organizat.

William Brînză a fost ridicat joi de procurori și dus la sediul DIICOT, unde a fost audiat mai multe ore de procurori. Tot joi, la sediul DIICOT a fost adus cu mandat și fratele lui și Brînză, care de asemenea a fost pus sub control judiciar.

Este un dosar mai vechi din 2013 şi astăzi am fost chemat de DIICOT. Nu vă pot spune decât că am avut un interlocutor destul de echlibrat care sunt sigur că a înţeles ce am avut de explicat", a declarat William Brânză la ieşirea de la sediul DIICOT.

Totodată, William Brânză a precizat că judecătorii au hotărât să dispună în cazul său măsura controlului judiciar şi să pună sechestru pe bunurile personale.

"Am primit măsura controlului judiciar. În perioada următoare desigur că voi veni cu noi probe astfel încât aceste lucruri să fie clarificate (...)

Nu mă simt vinovat cu ceva, pentru că nu am facut nimic. Este posibil să fie vorba despre o confuzie. Mi s-au pus în faţă nişte lucruri, cum ar fi faptul că aş fi luat legătura cu nişte persoane pe care nu le cunosc şi nu le-am cunoscut niciodată (...)

"Mi s-a pus sechestru pe toate bunurile personale pe care domnul procuror le-a găsit", a mai precizat fostul candidat la prezidenţiale.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt suspectați că, în calitate de administratori a două societăți comerciale, ar fi înregistrat mai multe facturi fictive privind achiziții de servicii de consultanță, relatează Agepres.

Prejudiciul reținut în sarcina lui William Brînză este de aproximativ un milion de euro, procurorii instituind sechestru pe averea acestuia.

Citeşte şi:  William Brînză, săltat de procurorii DIICOT. De ce este SUSPECTAT fostul prezidenţiabil


Audierea lui William Brînză are loc într-un dosar mai vechi, deschis în decembrie 2014 de procurorii DIICOT, în care au fost efectuate la acea vreme mai multe percheziții, inclusiv la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

În dosar a fost audiată atunci și mama lui William Brînză, existând informații că pe numele ei ar fi fost înființată o firmă care înregistra operațiuni fictive privind achiziția de carne.

Dosarul viza destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea de firme fantomă pentru prestări servicii fictive și livrări de mărfuri, în special produse din carne.

De asemenea, gruparea folosea documente ori declarații false pentru a obține fonduri europene nerambursabile.

Anchetatorii susțineau că, în perioada 2010 — 2014, pe teritoriul României (zona București — Ilfov și Moldova) a acționat o grupare ce funcționa pe mai multe paliere, cu structură piramidală. La această grupare au aderat mai multe persoane, din medii diferite, care s-au specializat fiecare având atribuții clar determinate.

Gruparea a creat și utilizat societăți comerciale în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, societăți care erau trecute pe numele unor persoane modeste material și cu un nivel minim de educație, în special din zonele rurale din Moldova și din Republica Moldova, manipulabile, dar controlate în fapt de membrii grupării.

Prin intermediul acestor firme, au fost săvârșite infracțiuni de evaziune fiscală, prin efectuarea de livrări fictive de bunuri și servicii către societăți comerciale controlate de diverse structuri infracționale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ