Lovitură DURĂ pentru Adrian Porumboiu! "Sunt victima unei lovituri de tip mafiot"

| 21 mai, 14:54

Comcereal Vaslui, parte a grupului de firme Racova, controlat de omul de afaceri Adrian Porumboiu, are de două săptămâni conturile blocate. Statul, prin Agenţia de Plăţi pentru Agricultură şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, vrea să recupereze de la omul de afaceri 12 milioane de euro, în contul unei amenzi pe care Comcereal a contestat-o în instanţă.

Comcereal Vaslui, compania deţinută de omul de afaceri Adrian Porumboiu şi care exploatează a doua cea mai mare suprafaţă de teren arabil a ţării are de două săptâmâni conturile blocate, ANAF instituind poprire pentru recuperarea unei sume de aproximativ 3 milioane de euro, scrie Economica.net.

Suma este parte a unei amenzi estimată de Comcereal la 12 milioane de euro pe care  a primit-o de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) la începutul acestui an, pe motiv că societatea  nu ar fi declarat decesul a 106 de capete de bovine, subvenţia cuvenită fiind astfel mai mică decât reieşea din calculul iniţial.

"Comcereal are poprire pe conturi de acum două săptămâni pentru 3 milioane de euro. Ne este foarte greu şi facem eforturi disperate pentru a ne plăti furnizorii şi ratele bancare. A trebuit să întârziem cu salariile, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Avem în total 2900 de angajaţi, din care 800 la Comcereal", a declarat pentru Economica.net Adrian Porumboiu.

Acesta susţine că nu va face concedieri şi nici nu va apela la insolvenţa pentru a-şi rezolva problemele financiare. " În mod normal ar trebui să cer insolvenţa, dar nu pot face asta. Nu ne vom cere insolvenţa, ne vom strădui să ieşim la liman. De asemenea, nu vom da oamenii afara pentru că nu am mai avea cu cine lucra. Am reuşit să cultivăm toată suprafaţa de teren pe care o avem. Dar este destul de greu pentru că după acest scandal piaţa este reticentă şi băncile la fel" povesteşte Porumboiu, potrivit căruia este victima unei "lovituri de tip mafiot".

Citeşte mai mult pe Economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ